Escroc sentimental care înșela femei cunoscute pe internet de sume uriașe de bani, condamnat la ani grei de închisoare

David Checkley, un bărbat în vârstă de 65 de ani, a fost condamnat la 11 ani de închisoare după ce a înșelat aproximativ 10 femei, de la care a obținut în jur de 100.000 de lire sterline.

escroc-202311292154
David Checkley.

Conform Daily Mail, în perioada februarie 2017 și până în februarie 2021, Checkley a vizat femei cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, pe care le-a cunoscut prin intermediul aplicațiilor de matrimoniale și le-a convins că era un „miliardar” sau veteran de război.

Folosind pseudonimul David Cohen, Checkley le cerea în cele din urmă victimelor să-i împrumute bani, sub pretextul că are nevoie de diferite sume pentru a-și repara casa care stă să se prăbușească sau că are ocazia să cumpere un ceas Rolex la un preț redus.

Potrivit sursei citate, cel puțin una dintre victimele bărbatului a avut o relație cu el timp de cinci ani fără să știe cu ce se ocupa de fapt.

Checkley a fost prins după ce anchetatorii au devenit suspicioși în iunie 2021, urmând mai multe plângeri depuse de victime.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La întoarcerea dintr-o vacanță în Ibiza, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul său din Bains Drive, St Albans, o localitate din Marea Britanie.

Acolo au fost descoperite diverse facturi pentru achiziția de bijuterii scumpe, un pliant pentru o mare proprietate în Hertfordshire și o chitanță pe numele unei femei pentru un ceas Rolex de 7.250 de lire sterline cumpărat în 2018.

Investigatorii au găsit, de asemenea, două motociclete Harley Davidson noi în valoare de aproximativ 40.000 de lire sterline în garajul său.

masini-3-escroc-202311292154

De asemenea, un autoturism Mini și trei mașini Mercedes, pe numele lui Checkley, au fost găsite parcate în apropierea casei sale.

masini-escroc-202311292154 masini-2-escroc-202311292154

Trimis în judecată, escrocul a fost condamnat miercuri, 29 noiembrie 2023, la o pedeapsă de 11 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de 19 capete de acuzare de fraudă și un cap de acuzare de furt.

Detectivul John Roch, din Echipa de Criminalitate Economică a poliției din Londra, a declarat:

„Determinarea noastră rămâne fermă în a ne asigura că infractori ca Checkley sunt trași la răspundere și aduși în fața justiției.

Nu există nicio îndoială că Checkley este un escroc prolific și sistematic care a țesut o pânză de minciuni victimelor sale.

A abuzat de intențiile sincere ale victimelor sale în cel mai crud mod. Este un fantasist care a pretins că duce un stil de viață de invidiat, dar în realitate este un criminal care a înșelat oameni nevinovați pentru propriul său câștig financiar.

Cel mai important, vreau să le laud pe femeile care au venit înainte pentru a-l raporta pe Checkley.

Ele au arătat o forță incredibilă urmându-și instinctele atunci când ceva părea în neregulă și apoi raportându-l poliției.

Frauda romantică este o crimă care are un impact atât emoțional, cât și financiar asupra victimelor și sper că sentința de astăzi poate începe să ofere o oarecare liniște femeilor din acest caz.”