Eugen, românul decedat în Italia după ce și-a scos singur dinții fiindcă nu avea bani de dentist

Eugen Muntean avea 55 de ani și a sosit în Italia cu speranța și visul unei vieți mai bune, trăită cu demnitate, dar pe aceste meleaguri străine conaționalul nostru și-a găsit doar sfârșitul. Un sfârșit dramatic, care pentru mulți dintre noi este greu de imaginat.

A venit în Italia alături de concubina sa și fratele acesteia și au lucrat o perioadă pentru o societate din localitatea Acri, provincia Cosenza. Raportul de muncă între cei trei și societatea respectivă s-a termint în termeni nu prea favorabili românilor noștri, iar Eugen cu concubina sa și fratele ei s-au trezit în mijlocul străzii. Pentru un timp, cei trei au trăit într-o baracă din parcul Serralonga, la mai puțin de zece kilometri de centrul orașului, relatează ziarul Quotidiano.

Această situație nu a durat prea mult, însă, iar după intervenția forțelor de ordine și a serviciilor sociale din localitate, au trebuit să părăsească acel parc. Preotul italian Don Giampiero Fiore a avut grijă de ei pentru o perioadă bună de timp, le dădea haine și mâncare, iar un antreprenor din zonă le-a dat chiar și o locuință, fără să le ceară nimic în schimb.

Timp de câteva luni, cei trei au luat prânzul la cantina „Mensa del Girasole”, gestionată de asociația „Susy, sorriso di Dio”, care de ani de zile ajută pe cei săraci cu o masă caldă. Cei trei s-au integrat foarte bine acolo, făceau parte din comunitate și uneori reușeau chiar să pună deoparte ceva și pentru cină, cu ajutorul celor care lucrau la Mensa del Girasole. Cu toate acestea, de joi, 2 ianuarie 2019, Eugen și concubina sa sau fratele acesteia nu au mai fost văzuți venind la prânz acolo, așadar cei de la Mensa del Girasole au început să se îngrijoreze și au cerut informații despre ei la primărie.

În dimineața zilei de ieri a sosit și vestea cea tristă care a umplut cu lacrimi ochii tuturor celor care-i cunoșteau: Eugen Muntean a murit din cauza unei septicemii provocată de extragerea unor dinți. Extragere pe care și-a făcut-o singur, fiindcă nu avea bani pentru a merge la dentist.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cele relatate de concubina sa și fratele ei, se pare că Eugen a decis să-și scoată singur dinții care-i provocau dureri și-i făceau rău, dar din acel moment pentru el nu a mai existat moment de liniște. A făcut infecție și starea sa de sănătate a devenit tot mai precară, iar concubina sa și fratele ei au cerut într-un final ajutorul antrepenorului care-i ospita și care, fără să stea prea mult pe gânduri, l-a dus pe Eugen la spital, aceste fapte având loc joia trecută, 2 ianuarie.

Din păcate, la numai câteva ore după ce a fost internat în spital, Eugen Muntean s-a stins din viață din cauza septicemiei provocată de extragerea dinților. Trupul fără viață al bărbatului român a fost transportat la Cosenza, unde va fi efectuată autopsia pentru a descoperi cu exactitate cauza decesului.

Distribuie acest articol