Eurodeputata Viorica Dăncilă după vizita în Sicilia: „femei cu opt copii care s-au născut din violuri”

În urma vizitei unei delegații europarlamentare la Ragusa, în Sicilia, care a avut loc în perioada 29 iunie – 1 iulie 2017, eurodeputata Viorica Dăncilă (PSD) revine cu unele constatări tulburătoare.

„Nu am putut pătrunde foarte adânc pentru că sunt proprietăți private îngrădite de sârmă, foarte înalte cu câini la poartă. Nu îți permiți să intri pe o proprietate privată dar am mers în mijlocul fermelor alături de încă trei eurodeputați și un ONG. Unele dintre femei sunt sclave acolo. Am această convingere. Toți au recunoscut acest lucru. Preotul care lucrează de 40 de ani la Ragusa spune ce se întâmplă acolo: vin foarte multe femei însărcinate și chiar la biserică au opt copii care s-au născut din violuri și are preotul grijă de acești copii. Ceea ce am înțeles și ceea ce au subliniat cu toții este că în ultima perioadă, din 2007, de la intrarea României în Uniunea Europeană a fost un val foarte mare de femei care au venit către Ragusa să lucreze în serele din Ragusa. Astfel, a avut o transformare majoră: dacă înainte muncitorii erau bărbați, acum sunt foarte multe femei. Româncele acceptă o plată mult mai mică decât suma standard de 50 de euro pe zi. Româncele lucrează pe 15-20 de euro,” relatează eurodeputata citată de Antena 3.

Potrivit doamnei Dăncilă, mulți români ajung să plătească sume exorbitante pentru chirie în localitatea Ragusa, în condițiile în care nu le sunt oferite minime condiții de igienă sau confort iar multe dintre femeile românce nu se ma întorc niciodată în România.

„Am înțeles că unele femei locuiesc în condiții absolut deficitare. Stau mai mulți într-o singură cameră de genul unui garaj. Nu au toalete, nu au dușuri sau condițiile minime pentru existență. Sunt situații în care plătesc totuși pentru aceste locuri în care stau. Am întâlnit o familie de români care spuneau că deși stăteau într-o cameră fără geamuri, fără nimic, plăteau 200 de euro pentru că stăteau acolo. Ce am înțeles eu deși nu pot confirma: mulți nu pot pleca de acolo deși vor. Au datorii în țară și nu se pot întoarce acasă. Alții pur și simplu nu pot ieși din acele ferme”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

Distribuie acest articol