Exploatau muncitori agricoli români și africani, doi italieni arestați și alți doi denunțați

Doi antreprenori italieni din Sicilia au fost arestați astăzi în zorii zilei și alți doi sunt denunțați după ce 14 muncitori agricoli de origine străină, printre care români, nigerieni, senegalezi, tunisieni, dar și italieni, au făcut plângere la poliție împotriva lor pentru exploatarea muncii la negru, relatează La Repubblica. „Eram plătiți cu 3 euro pe oră și forțați să locuim în barăci dărăpănate”, le-au povestit muncitorii străini autorităților.

Au fost arestați M.C. 40 de ani și P.C. de 53 de ani

Un echipaj al poliției mobile, împreună cu agenții secției de poliție din Modica, Inspectoratul Muncii și ASP, au inspectat câteva societăți agricole din Scicli, provincia Ragusa. Societățile administrate de cele 4 persoane aveau ca obiect de muncă printre altele, cultivarea plantelor și florilor, iar unul dintre suspecți, tatăl unuia dintre cei arestați, are o fermă de vaci, spun anchetatorii. Aceștia, au găsit în interiorul serelor muncitori de diferite naționalități care lucrau fără echipament de protecție, chiar dacă foloseau produse de protecție a plantelor, produse care pot fi de natură chimică. Lucrătorii au declarat că nu au participat niciodată la un curs de instruire pentru utilizarea materialelor toxice și periculoase.

S-a constatat, de asemenea, că unele depozite și magazii dărăpănate au fost transformate în locuințe pentru lucrători. Investigațiile privind eventualele construcții abuzive aflate pe terenul antreprenorilor italieni sunt în curs de desfășurare.

@rotalianul