Explozie într-o clădire din Italia, o româncă în stare critică. Alte două persoane rănite, printre care și o fetiță de 4 ani

O explozie puternică a avut loc luni, 4 mai, într-o clădire din centrul istoric al localității Marino, de lângă Roma. Echipele de salvare au extras de sub dărâmături 3 persoane, dintre care o femeie de cetățenie română care se află în stare critică.

Localitatea Marino de lângă Roma

Potrivit presei locale, deflagrația a avut loc la ora 19:55, într-o clădire mică de pe via Giacomo Carissimi, numărul 40, din localitate, clădire în care de obicei locuiesc 4 persoane. Din primele informații reiese că echipele de salvare intervenite la fața locului au scos de sub dărâmături trei persoane: o femeie română de 53 de ani, care a fost transportată în stare de inconștiență la spitalul Sant’Eugenio din Roma, femeie italiancă de 31 de ani și fiica acesteia din urmă, în vârstă de 4 ani, care au suferit răni ușoare.

Intervenția echipelor de salvare care au scos o victimă de sub dărâmături

Primele investigații efectuate la fața locului de pompieri și echipa Italgas arată că dezastrul a fost provocat de explozia unei butelii, dar ancheta autorităților se află încă în curs de desfășurare pentru a stabili cu exactitate cauzele.

„În legătură cu explozia, un purtător de cuvânt al Italgas informează că echipa de intervenție a companiei, care a ajuns prompt la locul incidentului, a constatat că instalațiile și contoarele Italgas aflate în afara clădirii sunt intacte”, se transmite într-un comunicat al companiei. „Conform primelor verificări, evenimentul pare să fi fost cauzat de disfuncționalitatea sistemului intern sau a unui cilindru de GPL într-unul dintre apartamentele clădirii.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Clădirea unde a avut loc explozia. Foto: Il Messaggero

„Am riscat să aibă loc un dezastru, clădirea a fost distrusă complet “, spune Carlo Colizza, primarul orașului Marino, prezent la locul exploziei în timpul operațiunilor de salvare.

Clădirea unde a avut loc explozia. Foto: Il Messaggero

„Lucrăm deja pentru a găsi o cazare pentru cele 4 persoane”, a mai adăugat primarul citat de La Repubblica.