Explozie într-o piață din sudul Italiei, 20 de răniți dintre care 4 în stare gravă

Douăzeci de persoane au fost rănite, dintre care patru au suferit răni foarte grave, în urma exploziei a unei butelii de gaz care a explodat în jurul orei 12:00 de miercuri, 5 iunie 2019, într-o piață din localitatea italiană Gela, provincia Caltanissetta (Sicilia).

Butelia se afla într-un camion amenajat pentru a vinde pui la rotisor în piața care se organizează în fiecare zi de miercuri a săptămânii în via Madonna del Rosario, din apropierea gării centrale. Flăcările au provocat arsuri pe 60% din corpurile a două persoane dintre cele trei care lucrau în camionul respectiv, în timp ce o tânără, ce-a dea treia persoană, și-a pierdut vederea la un ochi după ce a fost lovită de o schijă metalică sărită în urma exploziei.

Camionul în care se afla butelia care a explodat. Sursa foto: Il Messaggero

Alte persoane au fost rănite ușor de unda de șoc care a urmat exploziei și s-au prezentat la spital pentru un control medical, printre acestea aflându-se și o femeie gravidă în luna a opta. Toți medicii de la spitalul Vittorio Emanuele din Gela au fost mobilizați pentru a ajuta persoanele rănite. Martorii spun că imediat după explozie au văzut mai multe persoane fugind cu hainele în flăcări, care apoi au fost ajutate de ceilalți oameni care se aflau în piață.

Piața în care a avut loc explozia. Sursa foto: Il Messaggero

Primarul localității, Lucio Greco, s-a deplasat inițial la locul exploziei, apoi la spital pentru a verifica situația răniților. „Trebuie să le mulțumesc tuturor angajaților spitalului Vittorio Emanuele pentru că, în ciuda condițiilor în care se află structura, au făcut o treabă minunată și au înfruntat cu bine situația”, a declarat Greco.

Procuratura din Gela a deschis o anchetă pentru a descoperi cu precizie cauzele care au dus la producerea acestui grav episod care s-ar fi putut transforma într-o tragedie de nedescris.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI