Fabrica Pirelli de la Slatina – cooperare între Italia și România la nivel înalt

Cu peste 10 ani de existență și peste 555 de milioane de euro investiți în România, oferind mai bine de 2200 de locuri de muncă, fabrica de anvelope Pirelli de la Slatina a devenit astăzi un exemplu al cooperării dintre România și Italia la nivel economic, cum de altfel a declarat însuși premierul Dacian Cioloș, în urma vizitei sale de vineri, 30 Septembrie, 2016, la Slatina unde a fost însoțit și de ministrul Finanțelor, Anca Dragu, și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Conform Agerpres, în timpul vizitei sale la fabrica Pirelli premierul a declarat: “Avem aici un exemplu al bunei cooperări dintre România și Italia în domeniul economic. Italia nu este doar o oportunitate pentru românii care au ales să muncească în Italia, cel puțin temporar, dar iată — Italia investește în România și creează locuri de muncă pentru români, la ei acasă. Deci Italia este nu doar un partener comercial foarte important pentru România, dar și un partener economic în investiții“.

De asemenea, Cioloș a mai subliniat și faptul că Pirelli, fiind la a patra etapă de dezvoltare și de investiții în România, arată că ”mediul economic românesc este suficient de atractiv nu doar din punctul de vedere al costului, al mâinii de lucru, dar și al calității acesteia, care s-a îmbunătățit în ultimii ani, dar și predictibilitatea legislativă, economică, perspectivele de creștere economică atrag din ce în ce mai mult investitori în România”.

Grupul Pirelli mai desfășoară în România și numeroase activități sociale și culturale, precum parteneriatul cu Universitățile din Craiova și București ce vizează punerea în practică a unor inovații tehnologice, proiectul de difuzare a culturii italiene în Slatina, acordul de colaborare dintre Spitalul Niguarda Milano cu Spitalul din Slatina, si proiectul Intercampus realizat împreună cu echipa de fotbal FC Internazionale Milano, dedicat copiilor ce provin din diferite medii sociale.

Fondată în 1872, societatea Pirelli se numără printre principalii producători de anvelope la nivel global. Prezentă în peste 160 de țări, Pirelli deține 22 de unități de producție și are aproximativ 38.000 de angajați în întreaga lume. Pirelli este un important producător de anvelope premium, care și-a luat un angajament puternic față de cercetare și dezvoltare. Concurând cu succes în sporturile cu motor încă din 1907, Pirelli este, în prezent, furnizorul exclusiv al campionatului de Formula 1, campionatului mondial de Superbike și al multor altor campionate din întreaga lume.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ceea ce foarte puțini specifică totuși, dar este scris foarte clar pe site-ul Pirelli, este faptul că de la 1 Iunie, 2016, în urma fuziunii prin încorporare a firmei Marco Polo Industrial Holding SpA în Pirelli & C. SpA, capitalul firmei Pirelli este deținut în totalitate de Marco Polo Industrial Holding SpA, firmă controlată în mod indirect de China National Chemical Corporation ca intermediar a China National Tire & Rubber Co., Ltd..