Facebook a închis două pagini italiene care propagau ura, rasismul și xenofobia

Onoranze Funebri Alina

Reţeaua socială Facebook a închis paginile a două grupuscule de extremă dreapta neofasciste italiene, CasaPound şi Forza Nuova, precum şi cele ale liderilor lor, acuzaţi de propagarea urii, informează marţi AFP citată de Agerpres.

Un grupuscul reprezintă o formațiune politică mică, de inspirație anarhică.

„Oamenii şi organizaţiile care propagă ura sau îi atacă pe alţii pe motivul a ceea ce sunt ei nu-şi au locul pe Facebook şi Instagram”, a anunţat reţeaua socială americană într-un comunicat. „Conturile pe care noi le-am închis încălcau această politică a Facebook, care interzice folosirea reţelei sociale celor angajaţi în campanii ale urii”, potrivit aceleiași surse.

Facebook nu a precizat care erau paginile închise, însă persoanele vizate au reacţionat. Liderii celor două formaţiuni, Simone Di Stefano, liderul CasaPound și Roberto Fiore, liderul Forza Nuova, au protestat împotriva acestei măsuri.

- Continuarea articolului după publicitate -

CasaPound şi Forza Nuova sunt două grupuscule neofasciste care organizează adesea manifestaţii, uneori violente, împotriva migranţilor sau refugiaţilor în Italia, provocând confruntări cu forţele de ordine.

Pagina principală a site-ului Forza Nuova are drept slogan „Italia pentru italieni” şi cere în special „interdicţia de intrare” pe teritoriul naţional a „tuturor non-europenilor” care n-ar avea un motiv viabil să vină în Italia sau o viză în regulă.

Numeroşi responsabili ai stângii italiene şi-au exprimat satisfacţia pe Facebook în legătură cu această decizie a reţelei de socializare de a închide acele pagini.

Luni, şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, le-a cerut cetăţenilor şi clasei politice să adopte un ton mai moderat şi „mai multă sobrietate în mod concret pe reţelele sociale”, în discursul său în faţa parlamentarilor italieni.

- Continuarea articolului după publicitate -

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate
Susține publicația noastră!