Familie de moldoveni din Italia, sfârșit de an tragic. Copilul lor de 8 ani a murit după ce s-a simțit rău din senin

O familie de moldoveni stabiliți în localitatea italiană Lido di Venezia din provincia Veneția a avut parte de un sfârșit de an extrem de dureros și tragic după ce băiețelul lor, în vârstă de numai 8 anișori, a murit la spital după ce a început să se simtă rău acasă.

mattia-coada
Mattia Coadă, copilul de 8 ani decedat în Italia înainte de Anul Nou. Sursă foto: lavocedirovigo.it.

Conform cotidianului digital Venezia Today, numele micuțului este Mattia și este cel mai mare dintre cei trei copii ai antreprenorului moldovean din sectorul construcțiilor Vitalie Coadă, care este foarte cunoscut și respectat în provincia menționată mai sus.

Copilul s-a simțit rău în noaptea de miercuri spre joi, 28 decembrie 2023, fiind inițial dus la centrul de prim ajutor din Lido di Venezia, apoi transferat la Spitalul Civil din Veneția.

Din nefericire, medicii nu au reușit să îi salveze viața, băiețelul decedând în timpul spitalizării, în cursul zilei de joi.

Medicul legist de la Spitalul Santi Giovanni e Paolo din Veneția va fi cel care va efectua toate examinările necesare pentru a determina cauzele decesului subit al copilului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Părintele Anatolie Bitca, care l-a botezat pe Mattia în 2016 la biserica fostului spital Umberto I, a exprimat un profund regret pentru această tragedie:

„Pentru mine, tatăl lui, un cunoscut și respectat antreprenor, a fost un sprijin esențial în realizarea acelei biserici și a făcut multe lucruri bune pentru comunitate. Această durere m-a copleșit și tulburat.”

vitalie-mattia-coada
Mattia împreună cu tatăl său, Vitalie. Sursă foto: veneziatoday.it.

De la separarea din septembrie a ortodocșilor de la biserica greacă din Veneția de cei din Europa de Est de pe continent, care a declanșat un proces legal încă nerezolvat, locul de cult din Mestre a fost închis, lăsând comunitatea fără un loc de întâlnire.

Vitalie, tatăl lui Mattia, era cel care căuta o soluție pentru această problemă, a mai precizat preotul moldovean.

„El este un mare binefăcător. Am botezat toți cei trei copii ai lui Vitalie în parohia ortodoxă a Nașterii Preasfintei Maicii Domnului din Mestre și sunt părintele spiritual al familiei”, a adăugat Anatolie.

Conform sursei citate, înmormântarea va avea loc la cimitirul din Lido.

Reprezentanții Agenției Sanitare din provincia Veneția au precizat că tânărul pacient a ajuns la Spitalul Civil din Veneția în noaptea de miercuri spre joi, cu un tablou clinic inițial nealarmant.

Medicii au monitorizat de îndată starea sa, înregistrând, din nefericire, o deteriorare progresivă.

În dimineața zilei de joi, datorită agravării stării sale clinice, s-a luat în considerare transferul său la secția de Terapie Intensivă pediatrică a spitalului din Verona.

Mattia a decedat însă la spitalul din Veneția, înainte de a fi transferat, din cauza agravării rapide a stării sale de sănătate.

Examinările efectuate asupra corpului său vor oferi mai multe răspunsuri cu privire la cauzele decesului.

Conducerea Agenției Sanitare din Veneția își exprimă condoleanțele familiei îndoliate.