Familie de români din Italia, acuzată că a furat bijuterii de aur, victima unei înscenări din partea angajatorilor

O familie de români a fost achitată de acuzația de furt în Italia după ce femeia la care lucrau și locuiau le-a înscenat furtul unor bijuterii și a altor obiecte de valoare. Decizii a fost luată de tribunalul din Lucca, conaționalii noștri denunțând-o apoi pe reclamantă pentru calomnie.

Povestea tristă a cuplului de români și a fiicei lor în vârstă de 19 ani a început în 2017 când un alt cuplu care locuia cu chirie într-o casă din localitatea Camaiore, provincia Lucca (Toscana), le-a subînchiriat casa de oaspeți cu promisiunea că vor plăti chiria și pentru ei în schimbul asigurării serviciilor domestice din partea acestora.

Conaționalii noștri au fost de bună credință și au acceptat condițiile, dar s-a dovedit că femeia avea intenții malefice și le-a înscenat un furt pentru a-i putea concedia ulterior pe motive disciplinare. Fiica celor doi păgubiți a fost însărcinată de către falsa victimă cu vinderea unor bijuterii și a altor bunuri de valoare într-un magazin din Viareggio, pentru că aceasta avea nevoie de bani. Aceeași femeie a acuzat-o apoi pe tânăra de origine română de furtul obiectelor prețioase și vinderea acestora în scopul păstrării banilor obținuți.

Familia de români a fost apărată în instanță de avocata Daniela Forti, care a reușit să arate adevărul în timpul procesului, demonstrând că femeia și concubinul său (cei care s-au oferit să îi găzduiască pe românii noștri) aveau probleme cu banii de ani de zile și nu-și plăteau nici măcar chiria, motiv pentru care au pus-o pe fiica acestora să vândă bunurile de valoare. După ce au obținut banii, au căutat o modalitate prin care să-i îndepărteze pe conaționalii noștri, acuzându-i de furt. Din fericire, acuzațiile au fost respinse de Tribunalul din Lucca și familia a fost achitată.

Cazul a fost trimis apoi din nou Parchetului, iar cea care poza în victimă a fost acuzată de calomnie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI