Fetiță moldoveană moartă în Italia într-un tragic accident. Andreea avea numai 8 anișori

O fetiță moldoveană în vârstă de 8 ani, Andreea Maria C., și-a pierdut viața într-un tragic accident care a avut loc în provincia Treviso, miercuri, 11 august, în jurul orei 8:40. Autoturismul în care călătorea fetița, împreună cu mama, mătușa și surioara ei, s-a ciocnit cu o altă mașină care a luat imediat foc.

Accidentul s-a produs în Lughignano di Casale sul Sile, în zona Treviso, pe șoseaua Nuova Trevigiana. Conform publicației Corriere della Sera, fetița călătorea la bordul unui autoturism Volkswagen Golf împreună cu surioara de 2 anișori, cu mama pe nume Z.C., în vârstă de 29 de ani, originară din Republica Moldova dar cu pașaport românesc și cu mătușa L.P., în vârstă de 30 de ani, care se afla la volanul mașinii.

Din cauze încă necunoscute, Golful în care se aflau cele două fetițe cu mama și mătușa lor s-a ciocnit frontal cu un Fiat Tipo condus de o femeie, în vârstă de 50 de ani, din Roncade. Cauzele ciocnirii sunt examinate de poliția rutieră din Treviso, dar impactul a fost unul extrem de violent. După câteva clipe autoturismul Fiat a luat foc.

Sandro Zamuner, șeful Departamentului de pompieri de la Veneția, care locuiește în zonă și era în timpul liber, a intervenit spontan salvând-o pe femeia din mașina care ardea. Imediat după aceea, cu un stingător, a încercat să reducă din puterea focului care risca să implice și Golful cu cele două femei și fetițe rănite la bord.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a fost primul care a încercat să o readucă la viață pe Andreea, care după accident se afla în mașină, legată cu centura de siguranță și inconștientă, în timp ce mama ei încerca să o trezească. Zamuner a luat-o, a așezat-o pe asfalt și i-a aplicat fetiței manevrele de resuscitare.

După câteva clipe, ambulanțele de la 118 au ajuns la fața locului și Zamuner a încredințat-o echipajului sanitar. În timp ce pompierii au stins focul, asistenții medicali au continuat resuscitarea și au intubat fetița, apoi au transportat-o la Spitalul Ca’ Foncello din Treviso. Acolo, medicii au făcut totul pentru a-i salva viața, dar la câteva ore după internare inima fetiței s-a oprit pentru totdeauna.

Andreea Maria Crețu sosise recent în Italia, împreună cu părinții și sora ei mai mică, pentru a începe o nouă viață. O nouă țară pentru ea, o nouă casă, o nouă școală de care, din păcate, nu se va mai putea bucura niciodată.

@rotalianul