Familii întregi din Italia lovite de coronavirus, soț și soție morți la numai câteva ore unul de altul

Italia trece printr-o perioadă dramatică, familii întregi sunt lovite de noul tip de coronavirus și mulți dintre cei infectați își pierd viața în lupta cu acest inamic invizibil. Uneori este de ajuns ca un membru al familiei să fie infectat, pentru a transmite virusul tuturor celor dragi din jurul lui. Așa cum a fost cazul unei femei din Garlasco (Lombardia), care lucra într-un laborator de analize și care a decedat la doar câteva ore distanță de soțul ei. Fiica lor este de asemenea pozitivă, iar băiatul se află în izolare la domiciliu, scrie La Repubblica.

Au murit în același spital, dar fără a putea să-și ia rămas bun 

Lucetta Amelotti și Carlo Morandotti, în vârstă de 64 și respectiv 66 de ani, s-au îmbolnăvit de Covid-19 săptămâna trecută. Lucetta a fost cea dintâi care a prezentat simptomele bolii. Până atunci lucrase într-un laborator de analize și în unele case de odihnă pentru bătrâni din zonă. Imediat după ea, Carlo Morandotti, cel cu care a împărțit mulți ani din viață, a căzut la pat. Au murit la puțin timp unul după altul, fiecare singur în patul lui de spital și fără posibilitatea de a-și lua măcar rămas bun.

Fiica lor în vârstă de 28 de ani este pozitivă și se află internată la spital, în timp ce fiul de 38 de ani, care locuiește în Toscana, este în izolare la domiciliu.

„Cu scopul de a contrasta și combate răspândirea virusului COVID-19, se interzice tuturor persoanelor fizice de a se transfera sau muta cu mijloace de transport publice sau private într-o localitate diferită decât cea în care se află, cu excepția exigențelor dovedite legate de locul de muncă, de absolută urgență sau din motive de sănătate.” Este ultima măsură adoptată de guvernul italian pentru a reduce pe cât posibil numărul de infectări în rândurile populației și intrată în vigoare duminică, 22 martie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Încă de vineri executivul italian a introdus însă noi măsuri restrictive pentru a limita circulația persoanelor. Președinții regiunilor care fac parte dintre cele mai afectate de epidemie, printre care Lombardia, Veneto, Emilia Romagna și Piemont, au cerut în mod repetat blocarea totală pentru a opri răspândirea virusului și a evita prăbușirea sistemului de sănătate, luând în același timp inițiative teritoriale unice pentru a răspunde la situațiile de urgență.