O fată de 17 ani din Italia și-a ucis mama cu mâinile goale. A strâns-o de gât până a murit

O femeie in localitatea italiană Bagheria, provincia Palermo din Sicilia, a fost ucisă de propria fiică în dimineața zilei de luni, 2 ianuarie 2022.

Din primele informații, relatate de cotidianul digital Palermo Today, reiese că fiica victimei, o fată de 17 ani, a strangulat-o într-un acces de furie după ce s-au certat.

Cea care a sunat la 112 și a anunțat crima a fost chiar adolescenta. Ea le-a mărturisit operatorilor de la numărul unic de urgență încă de la început că și-a ucis mama.

Polițiștii au intervenit apoi în grabă la locuința în care s-a petrecut dramaticul episod, pe Corso Butera din Bagheria, unde au găsit o femeie moartă și pe fiica acesteia în stare de șoc.

Victima a fost identificată ca fiind Teresa Spanò, o învățătoare în vârstă de 55 de ani. Potrivit anchetatorilor, ea și fiica ei se se certau des în ultimul timp.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cearta din dimineața zilei de ieri însă a făcut-o pe adolescenta de 17 ani să-și piardă controlul și, așa cum a mărturisit chiar ea, a strâns-o de gât pe mama ei până și-a dat ultima suflare.

Fata a fost dusă apoi la comisariatul de poliție unde a fost interogată de procurorul de la Parchetul pentru Minori în prezența unui avocat și a unui psiholog.

Ea le-a spus anchetatorilor cum au decurs orele dinaintea crimei și le-a dat destule detalii încât aceștia să decidă ca tânăra italiancă să fie arestată.

Adolescenta a fost transferată apoi într-un centru terapeutic de detenție pentru minori din Caltanissetta unde va rămâne până la noi dispoziții din partea autorității judiciare.

Anchetatorii au mai constatat de asemenea, după ce au inspectat locul crimei și cadavrul, că femeia de 55 de ani ar fi înghițit și niște pastile înainte să moară.

Cu toate acestea, nu se știe încă dacă este vorba despre medicamente pe care le lua în mod regulat, ca tratament, sau ar fi încercat să recurgă la un gest extrem în urma discuțiilor cu fiica ei.