Fata româncă dată dispărută în Italia a sunat-o pe mama ei: „Sunt fericită, nu mă mai căutați”

După mai multe zile de când este dată dispărută, Letiția Diana David în vârstă de 17 ani din Conegliano (Treviso) și-a sunat familia: „Sunt fericită, retrageți plângerea de la poliție și nu mă mai căutați.” Mama tinerei nu o crede: „A fost forțată să spună aceste lucruri”.

„Sunt fericită și nu mă mai întorc acasă. Trebuie să retragi plângerea de la poliție pentru că ceea ce ai declarat este fals”, i-a Letiția spus mamei sale care o așteaptă cu nerăbdare acasă.

Letiția Diana David, 17 ani, dată dispărută în Italia

Tânăra a fugit de acasă duminică, 24 noiembrie, când a spus că merge la slujbă, la biserică, dar de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea. Joi, 29 noiembrie, mama fetei, Ioana Botezatu, a primit un apel video pe Whatsapp în care fiica ei îi spunea că totul este în regulă și că este fericită. Mama nu crede însă că Letiția a spus adevărul: „Nu a vorbit niciodată pe tonul acela, a fost forțată să spună cuvintele respective”, este de părere Ioana.

Conexiunea nu era foarte bună, de aceea apelul video a fost urmat de un apel telefonic normal al cărui audio, după cum transmite Il Messaggero, este deja în mâinile poliției din  Conegliano care investighează cazul. Din primele cercetări se pare că apelul telefonic a fost făcut din România, dar investigațiile sunt încă în curs de cercetare.

Între timp, mama tinerei continuă să lanseze apeluri și să ceară ajutor, chiar și prin intermediul emisiunilor de televiziune. Potrivit acesteia, Letiției i-a fost „spălat creierul” de bărbatul român pe care l-a întâlnit pe internet și de care fata s-a îndrăgostit imediat. Tânărul, în vârstă de 27 de ani, ar fi convins-o să părăsească Italia împreună cu el, fapt pentru care acum este cercetat pentru răpire de minori. Despre acesta, mama fetei susține: „Locuiește în Germania și mă tem că a dus-o să se prostitueze. Sunt îngrozită și mi-e teamă pentru viața fiicei mele.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă toate acestea a apărut un nou amănunt: „Acest bărbat a încercat să o ademenească și pe fata mea cea mai mică, în vârstă de 15 ani, dar nu a reușit să o păcălească. Letiție este un pic mai fragilă.” Fiica cea mică a femeii a spus la rândul ei că bărbatul cu care a fugit sora sa a amenințat-o cu moartea și că publică imagini cu ea dezbrăcată pe site-ul școlii (imagini care conform declarațiilor fetei nu ar exista). „Surorii mele îi spunea mereu că noi nu o iubim – a mai spus fata de 15 ani – așa că ea s-a izolat de noi și de prietenii noștrii. S-a izolat de lumea reală și s-a concentrat pe cea virtuală.”