O femeie română vine în Italia să întâlnească un bărbat cunoscut pe Facebook, dar ajunge la spital. Ajutată de românii din San Benedetto del Tronto

O întâmplare tristă este cea a unei femei românce în vârstă de 59 de ani, care a ajuns în Italia cu puține zile în urmă, unde ar fi trebuit să îl întâlnească pe bărbatul cu care se cunoscuse pe Facebook. Bărbatul, care i-a promis un loc de muncă la San Benedetto del Tronto, nu s-a prezentat la întâlnire, iar femeia nu mai avea bani de întoarcere. A început să umble pe străzi singură, disperată, să doarmă afară, sub cerul liber, până s-a simțit rău și a fost transportată la spital.

Românca noastră, cu speranța că în Italia o așteaptă un loc de muncă și crezând în promisiunile bărbatului, a cheltuit puținii bani pe care îi avea ca să ajungă la San Benedetto del Tronto, în provincia Ascoli Piceno. Bărbatul nu s-a prezentat la locul de întâlnire iar femeia nu a știut încotro s-o apuce, nu cunoștea pe nimeni și nici limba italiană nu o vorbea. A înnoptat pe stradă iar în urma oboselii și a frigului, în timp ce se afla în parcarea barului „La Sosta” din Porto Ascoli, s-a prăbușit la pământ. Speriați și dându-și seama de condițiile femeii, trecătorii au anunțat ambulanța care a transportat-o de urgență la spital.

Au fost anunțați și carabinierii deși, la început, au existat dificultăți de a înțelege ceva din povestea femeii, care nu vorbește deloc italiana. Militarii, în aceste momente, lucrează deja la aflarea identității bărbatului care a înșelat-o pe femeia română și cu posibilitățile pe care le oferă tehnologia, nu va fi dificil de aflat identitatea celui care se ascunde în spatele profilului său de Facebook.

După un articol despre acest caz a celor de la cotidianul La Nuova Riviera, Luminița Panait, o româncă ce trăiește de 15 ani în San Benedetto del Tronto, a luat legătura cu redacția ziarului și a obținut detalii despre femeia internată în spital, singură și pierdută, departe de casă, fără un ban în buzunar. Luminița Panait a activat o adevărată rețea de solidaritate în comunitatea românească din zonă pentru a ajuta-o pe conaționala noastră în timpul spitalizării dar și să se întoarcă înapoi, acasă, în România.

La Nuova Riviera, precizează: „Oricine dorește să o ajute pe femeia română se poate adresa la barul „La Sosta” din Porto d’Ascoli sau o poate suna pe Luminița Panait la numărul de telefon: 3286173107.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Jurnaliștii italieni scriu despre acțiunea Luminiței Panait: „Nu putem decât lăuda lanțul umanitar activat de românii din San Benedetto del Tronto, abia au aflat ce i s-a întâmplat conaționalei lor. Sunt un exemplu pentru noi toți!”