Femeia care a vrut să se sinucidă pe un aeroport din România. Psiholog: „A ales locul care poate însemna un sfârșit de drum”

O femeie în vârstă de 40 de ani din Bârlad a încercat să-și ia viața în baia terminalului de plecări de pe Aeroportul Otopeni. Ea intrase în aeroportul din București cu puţin înainte de ora prânzului. Avea o valiză în mână, ca un pasager obişnuit, pregătit să călătorească cu avionul. Nimic din comportamentul ei n-a dat de bănuit despre planul macabru pe care îl avea în minte.

Potrivit Observator, s-a baricadat apoi în baia de lângă o cafenea și s-a rănit pe mâini și gât cu un cuțit. Femeile de serviciu au găsit-o prăbușită pe podea și au alertat autoritățile. Salvatorii au spart ușa pentru a ajunge la ea și au transportat-o de urgență la spitalul Floreasca, unde a intrat direct în operație. Femeia lua antidepresive și a spus medicilor să fie lăsată în pace pentru că vrea să moară.

Psihologul Ovidiu Telegescu a explicat că tulburările emoționale pot fi factori care duc la astfel de gesturi și că o intrare sau o ieșire din țară poate însemna o intrare și o ieșire din viață. Persoanele aleg să facă un astfel de gest pentru a-și striga disperarea, iar un aeroport poate însemna un sfârșit de drum.

„Tulburările emoţionale sunt cele care ne împing la astfel de gesturi. Să nu uităm că o intrare sau o ieşire din ţară înseamnă o intrare şi o ieşire din viaţă. De ce ar alege cineva să facă un astfel de gest în aeroport? Pentru că viaţa începe şi se termină acolo. Persoanele aleg să facă un astfel de gest pentru a-şi striga disperarea. Un aeroport poate însemna un sfârşit de drum”, a explicat psihologul român.

Anul trecut, în octombrie, femeia a fost reținută alături de iubitul ei după ce cei doi au făcut scandal în plină stradă și au sărit să bată câțiva polițiști. Polițiștii i-au încătușat și i-au dus în arest, iar soțul ei este încă după gratii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

photo_2023-04-02_10-23-28

În ultimul an, femeia și-a făcut o misiune din a-i face dreptate și a făcut mai multe plângeri împotriva poliției din Bârlad și procurorilor, considerându-se victimă. „Sunt o luptătoare, nu renunț niciodată, iar lucrurile știu cum să le pun la punct, fraieră nu sunt”, a scris ea pe profilul Facebook.

Immagine 2023-04-02 101816

În aeroport, femeia avea fotografii printate cu mașini de poliție.

IPJ Ilfov a anunțat că investighează cazul pentru a stabili cu exactitate dinamica celor întâmplate și pentru a lua măsurile legale necesare.

Este important să se acorde atenție problemelor de sănătate mentală și să se ia măsuri pentru a preveni astfel de evenimente tragice.