Femeia moartă în Italia după ce a mâncat pizza a fost otrăvită. Soțul s-a salvat pentru că a consumat o cantitate mai mică

După o serie de evenimente dramatice și încă învăluite în mister, Gerardina Corsano, o femeie de 46 de ani din Ariano Irpino, a decedat pe 31 octombrie la spitalul Frangipane din cauza unei intoxicații inițial suspectate a fi botulism, dar se pare că femeia a fost otrăvită.

Se presupune că ar fi vorba de un omor din culpă legat de o posibilă intoxicare, dar rămâne de clarificat dacă otrăvirea s-a produs în mod accidental sau după acțiunea unei persoane, menționează Today.

Autoritățile au sechestrat telefonul soțului ei, Angelo Meninno, în vârstă de 52 de ani, precum și telefoanele altor membri ai familiei, pentru investigații suplimentare. S-a speculat inițial că o pizza condimentată cu ulei alterat ar fi fost cauza intoxicației.

Cu toate acestea, Istituto superiore di Sanità nu a detectat prezența substanțelor letale în alimentele analizate, nici la restaurantul respectiv, nici acasă la victimă. Un expert va examina conținutul electronic sechestrat pentru a identifica elemente relevante pentru anchetă.

Femeia și soțul ei au simțit un disconfort la câteva ore după ce au cinat într-un restaurant din zonă. A doua zi, au început să se simtă rău. El a decis să meargă la Urgențe la spitalul Frangipane din Ariano Irpino, dar a fost externat, medicii crezând că este un disconfort temporar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Și Gerardina a manifestat simptome similare. Aceeași procedură: a mers la Urgențe și a fost externată.

Starea cuplului s-a înrăutățit și au revenit la spital. De data aceasta, situația era critică, Gerardina a fost transferată imediat la terapie intensivă, dar a murit puțin timp după aceea. Soțul ei, Angelo, a fost dus la spitalul Cotugno din Napoli și externat câteva zile mai târziu.

Simptomele care au precedat moartea ei au fost dureri abdominale și diaree, similare cu cele resimțite de soțul ei, Angelo Meninno, care, din fericire, a reușit să se recupereze după câteva zile de tratament la Cotugno din Napoli. A apărut ipoteza botulismului.

Pizzeria a fost sechestrată și Nas a preluat alimente pentru teste, care, totuși, au fost negative. Analizele au dezvăluit că nu a fost vorba de botulism și pizza mâncată cu o zi înainte la restaurant nu are nicio legătură.

Medicul legist Monica Fonzo, însărcinat cu examinarea autoptică împreună cu alți experți, a explicat în ultimele zile că „Gerardina a decedat cu siguranță din cauza unei intoxicații”.

Atât femeia cât și soțul ei „au intrat în contact cu o substanță otrăvitoare, cu o probabilitate mai mare pentru Gerardina. Cheia pentru a înțelege cum contactul cu otrava duce la moarte constă în doza absorbită, pe care, din păcate, Gerardina a depășit-o”, a clarificat experta.

„Dacă acest lucru a fost accidental sau dacă cineva le-a administrat deliberat doza letală de otravă, deocamdată, nu putem ști.” Nu se știe încă cu certitudine care a fost substanța care i-a otrăvit pe cei doi.