O femeie care nu știa că este însărcinată a născut în toaleta unui magazin. Medicii: „O situație extrem de neobișnuită”

O femeie în vârstă de 40 de ani a născut în toaleta unui magazin alimentar din Piatra-Neamț, declarând la sosirea cadrelor medicale că nu știa că era însărcinată. Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, sarcina nu era declarată de mamă și nu era înregistrată la medicii specialiști.

Pacienta a născut un băiat de aproximativ trei kilograme, în toaleta magazinului „Cherhana Precista”. După naștere, ea și copilul au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, la secția de Obstetrică-Ginecologie, de către un echipaj medical.

Incidentul a stârnit o serie de întrebări și speculații privind circumstanțele care au dus la nașterea într-un astfel de loc și faptul că femeia nu a știut că era însărcinată.

Situația este extrem de neobișnuită și ridică întrebări cu privire la lipsa unei îngrijiri medicale regulate și a examinărilor periodice, mai ales la o femeie de 40 de ani, o vârstă la care sarcina poate fi considerată că ar putea prezenta anumite riscuri.

Medicii subliniază importanța vizitelor regulate la medicul ginecolog și a testelor de sarcină, pentru a putea identifica orice complicații potențiale în timp util. De asemenea, ar trebui să existe o educație mai amplă în ceea ce privește cunoașterea propriului corp și a semnelor și simptomelor sarcinii, pentru a preveni situații neplăcute precum aceasta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI