O bătrână din Italia în vârstă de 86 de ani a mers pe jos 15 km pentru a se vaccina anti-COVID

O femeie din Italia, în vârstă de 86 de ani, a mers 15 kilometri pe jos, din localitatea Calitri până la Bisaccia, în provincia Avellino, pentru a se vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2. Bunica Livia a plecat de acasă dis-de-dimineață, la ora 7:30 și a ajuns la clinică patru ore mai târziu, parcurgând întreaga distanță pe jos, scrie publicația Il Messaggero.

Abia ajunsă la destinație, personalul medical a informat-o cu părere de rău că nu acolo era locația unde i se va administra prima doză de vaccin, apoi i-a oferit apă și un sandviș. Bătrâna a fost însoțită la unitatea sanitară unde a fost vaccinată, după care a fost dusă la domiciliu cu o mașină, de către voluntarii de la Misericordia.

Nu ar fi prima dată când bunica Livia parcurge această distanță pe jos: „O cunoaștem pe această doamnă și nu este prima dată când merge pe jos, pe distanța de drum dintre cele două localități”, a declarat Gerardo Rollo, comandantul Poliției Rutiere din Bisaccia, care a adăugat: „Este una dintre persoanele în vârstă care sunt obișnuite cu sacrificiile și oboseala fizică. Pentru ea, cei 15 kilometri de mers pe jos sunt o plimbare care aduce beneficii sănătății.”

Până luni, 22 februarie, la ora 8:00, în Italia erau 3.593.767 de persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, cele mai multe în regiunile Lombardia (582.444), Lazio (339.447), Emilia-Romagna (326.257), Campania (312.709) și Piemonte (305.647).

@rotalianul