Femeie din Italia, moartă la stomatolog imediat după anestezie. Medicul cercetat pentru ucidere din culpă

Maria Maddalena Audenino, o pensionară italiană în vârstă de 73 de ani, care se bucura de o stare bună de sănătate, a murit pe scaunul unui cabinet stomatologic din Chieri, provincia Torino, imediat după anestezie, relatează Fanpage.

Femeia a mers la dentist pentru a-și implanta o proteză dentară, una dintre cele mai comune și aparent simple proceduri. Cu toate acestea, din nefericire, nu s-a mai ridicat de pe scaunul dentistului, după un șoc anafilactic cauzat probabil de anestezie.

S-a întâmplat într-un cabinet stomatologic din Chieri. Stomatologul aproape terminase implantul și totul se desfășura în mod normal. Nimic nu prevedea tragedia care a urmat. Medicul anestezist a fost prezent și el în cabinet, așa cum se întâmplă uneori din cauza complexității operației, a vârstei pacientului sau al tabloului său clinic.

Pensionara era semiconștientă în timp ce medicul dentist i-a implantat proteza dentară, apoi, exact când operația se apropia de sfârșit, a făcut un stop cardiac ce nu i-a lăsat nicio șansă de supraviețuire. Personalul sanitar de la 118 sosit cu o ambulanță nu a putut decât să constate decesul pacientei.

Poliția Locală din Chieri a intervenit la fața locului pentru a efectua primele cercetări și a sechestra o parte din materialele și folosite în timpul intervenției.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Joi, 24 noiembrie, carabinierii, coordonați de procurorul adjunct Vincenzo Pacileo, au demarat o anchetă sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

@rotalianul