Femeie din Italia, moartă la stomatolog imediat după anestezie. Medicul cercetat pentru ucidere din culpă

Maria Maddalena Audenino, o pensionară italiană în vârstă de 73 de ani, care se bucura de o stare bună de sănătate, a murit pe scaunul unui cabinet stomatologic din Chieri, provincia Torino, imediat după anestezie, relatează Fanpage.

Femeia a mers la dentist pentru a-și implanta o proteză dentară, una dintre cele mai comune și aparent simple proceduri. Cu toate acestea, din nefericire, nu s-a mai ridicat de pe scaunul dentistului, după un șoc anafilactic cauzat probabil de anestezie.

S-a întâmplat într-un cabinet stomatologic din Chieri. Stomatologul aproape terminase implantul și totul se desfășura în mod normal. Nimic nu prevedea tragedia care a urmat. Medicul anestezist a fost prezent și el în cabinet, așa cum se întâmplă uneori din cauza complexității operației, a vârstei pacientului sau al tabloului său clinic.

Pensionara era semiconștientă în timp ce medicul dentist i-a implantat proteza dentară, apoi, exact când operația se apropia de sfârșit, a făcut un stop cardiac ce nu i-a lăsat nicio șansă de supraviețuire. Personalul sanitar de la 118 sosit cu o ambulanță nu a putut decât să constate decesul pacientei.

Poliția Locală din Chieri a intervenit la fața locului pentru a efectua primele cercetări și a sechestra o parte din materialele și folosite în timpul intervenției.

Joi, 24 noiembrie, carabinierii, coordonați de procurorul adjunct Vincenzo Pacileo, au demarat o anchetă sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol