O femeie din Italia a născut în propria casă ajutată doar de fiica ei de 14 ani

O femeie din orașul italian Genova, regiunea Liguria, a adus pe lume un bebeluș în propria casă, ajutată fiind numai de fiica ei de 14 ani.

Adolescenta a asistat-o pe mama ei la naștere în timp ce primea indicații prin telefon de la operatorii serviciului 118, relatează ziarul Il Secolo XIX.

„Apa mi s-a rupt la 6:40, i-am trezit pe toți pentru a duce și fetițele la școală, crezând că voi avea timp. În schimb, la ora 8:00 Nathan (numele nou-născutului – n.r.), voia să iasă cu orice preț”, a declarat pentru sursa citată mama bebelușului.

Désirée Migliorese are 37 de ani și locuiește cu familia sa în cartierul Certosa din Genova. Când au sosit primele contracții, ea credea că va avea destul timp la dispoziție pentru a ajunge și la spital înainte să nască, dar nu a mai apucat nici să iasă din casă măcar.

„Fiica mea Maya, de 14 ani, era la telefon cu cei de la 118 pentru a cere indicații și îmi spunea cum să fac după ce-i transmiteau și ei cei de pe ambulanță”, a precizat mama italiană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„După cinci minute au ajuns paramedicii, au auzit primul plânset al copilului meu de pe scările blocului”, a mai adăugat Désirée.

Concubinul femeii în tot acest timp se afla pe drumuri, ducând un alt copil la școală.

„Partenerul meu, Stefano, plecase să-l ducă pe fiul lui la școală, deci fiica mea a fost îngerul meu păzitor, ca întotdeauna de altfel. Nu știu cum m-aș fi descurcat fără ea”, a conchis femeia.

Mama și bebelușul au fost transportați apoi la spitalul Villa Scassi, unde  obstetriciana șefă Graziella Marando a ajutat-o pe femeie să elimine și placenta.

Nathan, bebelușul adus pe lume de surioara sa de 14 ani. Foto: ilsecoloxix.it

Nathan are o stare bună de sănătate și cântărește 2,55 kilograme, mai precizează sursa citată.

Distribuie acest articol