O femeie din Italia s-a opărit pe 60% din suprafața corpului în timp ce tăia porcul. Dusă la spital în stare gravă

Tăierea porcului în preajma sărbătorilor de iarnă este un obicei adânc înrădăcinat nu doar la români, ci și în anumite zone ale Italiei, cum este de exemplu cea a provinciei Teramo din Abruzzo.

Pentru o femeie în vârstă de 53 de ani, din cătunul Macchia da Sole, comuna Valle Castellana, sacrificarea porcului s-a încheiat joi, 29 decembrie, cu o adevărată tragedie, a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului, după ce o oală cu apă clocotită s-a vărsat peste ea, relatează Il Messaggero.

Accidentul casnic a avut loc în jurul orei 13:00. Victima participa la tăierea porcului, un ritual vechi de secole în această zonă a Peninsulei.

O operațiune pe care femeia cu siguranță a făcut-o de nenumărate ori, dar joi a avut ghinionul să alunece și a vărsat asupra ei o oală cu apă clocotită.

Femeia a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Membrii familiei i-au acordat primul ajutor și au sunat la 118. Nu au mai așteptat însă sosirea ambulanței, au urcat-o într-o mașină și au pornit spre spital. În zona Campli s-au întâlnit cu ambulanța și au efectuat transferul victimei.

După ce au stabilizat-o la fața locului, operatorii sanitari au continuat drumul către spitalul din Teramo. Ajunsă la camera de urgență, starea ei de sănătate s-a înrăutățit și medicii au decis să o transporte la Roma.

Distribuie acest articol