O femeie din Italia s-a spânzurat în fața tatălui ei. Bărbatul: „Eu însumi i-am pregătit ștreangul”

Laura C., o femeie în vârstă de 55 de ani din localitatea italiană Chieri, provincia Torino din Piemont, a murit în dimineața zilei de 2 ianuarie 2023 după ce și-a luat viața în fața tatălui ei, spânzurându-se de o grindă din mansarda casei.

Tatăl victimei, un pensionar în vârstă de 83 de ani, a mărturisit în lacrimi în fața carabinierilor că el însuși i-a pregătit ștreangul femeii, așa cum făcea de o lună de zile încoace.

Potrivit ziarului La Repubblica, Laura avea intenții sinucigașe de ceva timp, iar într-o zi tatăl ei a urcat cu ea în mansardă și a legat o frânghie de o grindă, pregătindu-i astfel un ștreang pentru a se putea spânzura.

Femeia de 55 de ani s-a suit apoi pe o scară și a pus ștreangul la gât, iar în acest timp tatăl ei a discutat cu ea și a încercat să o convingă.

Din fericire, tentativa pensionarului a avut succes în acea zi, dar scena s-a repetat și în ziua următoare, la fel cum s-a repetat în toate zilele după aceea, timp de circa o lună.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În dimineața zilei de luni, 2 ianuarie, cei doi au urcat în mansardă din nou, la fel ca în celelalte zile, iar l-a Laura s-a suit pe scară și și-a pus ștreangul la gât.

De această dată însă, a decis că a sosit momentul să-și pună capăt zilelor și nimic din ce i-a spus tatăl ei nu a reușit s-o convingă să renunțe la extremul gest.

Femeia a trântit astfel scara la pământ și și-a lăsat corpul să atârne în ștreangul din jurul gâtului, sub privirea îngrozită a tatălui ei.

Bărbatul de 83 de ani a încercat să-i ridice corpul, pentru a nu o lăsa să se sufoce, a sunat la 118 pentru a cere o ambulanță și a strigat la un vecin pentru a veni să-l ajute.

Cei doi au reușit apoi să taie frânghia și au încercat să o resusciteze pe Laura, dar orice tentativă de a readuce-o la viață a fost în van, din păcate.

Personalul medical sosit la fața locului pentru a salva viața femeii nu a putu face altceva decât să constate decesul și a alertat apoi carabinierii cu privire la cele întâmplate.

Parchetul din Torino a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care femeia a murit, dar tatăl victimei le-a explicat deja anchetatorilor cum au decurs lucrurile și versiunea sa pare a fi veridică.

„Și în această dimineață am urcat în mansardă, frânghia era deja prinsă de grindă. I-am spus să coboare, să nu o facă, am încercat în toate felurile să o ajut, dar nu am reușit”, a repeta pensionarul italian în fața procurorului.

„Nu am mai povestit nimănui despre aceste încercări, nimeni nu știa despre acest secret al nostru”, a mai spus bătrânul.

Potrivit anchetatorilor, Laura fusese primise tratament psihiatric în trecut la o clinică de specialitate pentru unele probleme mentale care i-au fost diagnosticate.

Anchetatorii încearcă acum să înțeleagă de ce tatăl femeii nu a apelat la serviciile unui profesionist pentru a-și ajuta fiica și dacă mai era cineva la cunoștință cu privire la intențiile femeii de a-și pune capăt zilelor.

În familia lor, reiese din ulterioare informații făcute publice, a mai avut loc o sinucidere în trecut.

Distribuie acest articol