O femeie din Italia a ținut cadavrul mamei în casă timp de un aproape un an pentru a-i încasa pensia

Cadavrul mumificat al unei femei în vârstă de 90 de ani a fost descoperit de carabinieri sigilat într-un cufăr dintr-un apartament din Paderno Dugnano (Milano). Fiica sa, în vârstă de 64 de ani, care a decedat în urmă cu două săptămâni, a păstrat trupul neînsuflețit al mamei pentru a-i încasa în continuare pensia. „Ne-a spus că și-a dus mama la un azil din zona Veronei”, au spus vecinii conform Corriere della Sera.

Carabinierii au intervenit la locuința celor două femei de pe Via dei Mille, nr. 3, în urma decesului fiicei.

Vecinii au povestit că Sabina Ghirello, în vârstă de 64 de ani, s-a întors să locuiască cu mama sa, Pasqualina Munerato, 90 de ani, după ce a divorțat de soțul său. De atunci și până acum câteva luni mama și fiica au fost văzute mereu împreună. Mergeau la cumpărături, ieșeau la plimbare, îngrijeau grădina de legume și schimbau întotdeauna două vorbe cu vecinii din cartierul liniștit în care locuiau.

Casa în care locuiau Sabina Ghirello, în vârstă de 64 de ani și mama sa, Pasqualina Munerato, 90 de ani. Sursa foto: Corriere della Seara

Vecinii au sunat la carabinieri îngrijorați că de vreo zece zile nu o mai vedeau pe fiica pensionarei.

La intrarea lor în vilă, militarii au descoperit trupul fiicei, în stare avansată de descompunere. Cel mai probabil, o moarte naturală. Se așteaptă rezultatele autopsiei, dar nu sunt semne de violență asupra cadavrului. Ușile erau încuiate din interior, iar în casă domnea mizeria și dezordinea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După câteva zile carabinierii din Paderno și de la compania Sesto San Giovanni, sub ordinele maiorului Giuseppe Sacco, au revenit la locuință, căutând un document sau vreun indiciu care să-i ajute să dea de urma mamei pentru a o anunța de decesul fiicei.

Militarii au încercat să pună ordine în haosul din casă și au observat un cufăr mare, sigilat cu bandă adezivă. Înăuntru, ghemuit și învelit în celofan, se afla cadavrul mumificat al bătrânei care se estimează că ar fi murit cu multe zile în urmă.

Carabinierii de la Criminalistică  în fața casei celor două femei. Sursa foto: Corriere della Sera

„Nu o mai văzusem pe Sabina de câteva zile, iar pe mama ei dinainte de vara trecută, a spus Sidolela, o vecină de lângă vila celor două femei.

„Nu o mai întâlnisem pe mama ei de luni de zile. Fiica sa spunea că a dus-o la un azil”, a confirmat un alt vecin.

Suspiciunea anchetatorilor, coordonată de Parchetul din Monza, este că Sabina ar fi ascuns cadavrul mamei sale pentru a continua să-i încaseze pensia într-un conta la care avea acces.

Fiica nu avea niciun alt venit, cu toate că în trecut, spun vecinii, ar fi lucrat la o florărie din sat.