Femeie găsită la aeroport cu 130 de broaște otrăvitoare în valiză. Un exemplar poate ajunge să coste 1.000 de dolari

O femeie de origine braziliană a fost arestată la Aeroportul Internațional El Dorado din Bogotá, Columbia, după ce autoritățile au descoperit în bagajul său 130 de broaște otrăvitoare, ascunse în recipiente mici de plastic.

Incidentul, care a avut loc recent, a atras atenția asupra problemei persistente a traficului ilegal de animale sălbatice.

Captură de ecran 2024-01-30 184148
Sursa foto: La Repubblica

Broscuțele, identificate ca fiind specia Oophaga histrionica, cunoscute și sub numele de broaște arlecchino sau broaște cu dard otrăvit, sunt de dimensiuni mici, mai puțin de mărimea unui deget uman, dar sunt extrem de periculoase datorită glandelor lor de pe piele care produc o otravă puternică.

Această otravă era folosită în trecut de populațiile indigene pentru a otrăvi vârfurile săgeților folosite la vânătoare.

photo_2024-01-30_18-57-04
Sursa foto: La Repubblica

Femeia, care intenționa să călătorească spre São Paulo, Brazilia, via Panama, a fost acuzată de trafic de animale sălbatice. Ea s-a apărat susținând că a primit broaștele în dar de la o comunitate locală din sudul Columbiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceste broscuțe otrăvitoare sunt extrem de valoroase pe piața neagră, unele exemplare putând atinge prețuri de până la 1.000 de dolari fiecare.

Cazul subliniază nu doar riscurile asociate cu traficul ilegal de animale, dar și pericolul pe care îl reprezintă aceste specii otrăvitoare pentru sănătatea publică.

Autoritățile columbiene continuă investigațiile pentru a determina originea exactă a broaștelor respective.