Femeie moartă în casă de doi ani și jumătate. Vecina sa: „Din tavan curgeau viermi”

Scheletul unei englezoaice de 58 de ani, Sheila Seleoane, a fost găsit în apartamentul ei din cartierul londonez Peckham abia în februarie 2022, după ce femeia decedase încă din august 2019. După cum relatează Daily Mail, o altă femeie a locuit, fără să știe, într-un apartament situat sub cel al vecinei sale moarte timp de doi ani și jumătate.

Rămășițele umane ale Sheilei, de profesie secretară medicală, au fost găsite când poliția i-a doborât ușa după doi ani de plângeri făcute din partea rezidenților, despre care se spune că nu au fost luate în considerare de proprietarul imobilului, dezvoltatorul imobiliar Peabody Housing.

Vecinii Sheilei s-au plâns de un „miros de mortăciune”, iar Chantel (nume modificat intenționat), vecina de dedesubt, a dezvăluit îngrozită faptul că o mulțime de viermi au căzut din tavan atunci când a schimbat un bec care s-a ars.

Locatarii imobilului Lord’s Court (un bloc modern cu trei etaje) au rămas îngroziți după ce poliția a găsit cadavrul Sheilei și se zvonește că ei iau în considerare să dea în judecată dezvoltatorul Peabody Housing pentru despăgubiri.

Ei susțin că au încercat de mai multe ori să tragă un semnal de alarmă despre Sheila, atenționând dezvoltatorul imobiliar cu reclamații cu privire la mirosul insuportabil pe care au trebuit să-l suporte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lyesha (alt nume modificat), care locuia la același etaj, a declarat că „nu a venit nimeni” de la Peabody, în ciuda plângerilor ei la adresa lor că „există un miros de hoit”.

O altă vecină a ținut o evidență scrisă despre momentul în care l-au sunat pentru prima dată pe proprietar pentru a reclama – 10 octombrie 2019 – la aproximativ două luni după presupusa dată a morții Sheilei și cu mai bine de doi ani înainte ca femeia să fie găsită.

La înmormântarea ei a mers doar un membru al familiei, Viktor, fratele ei vitreg care nu a mai vorbit cu ea de ani de zile, și un reprezentant de la Peabody Housing.

Deși era moartă, vecinii Sheilei încă simțeau prezența ei cu luni în urmă. Pe măsură ce săptămânile și lunile treceau, au rămas în imposibilitatea de a dormi din cauza duhoarei care venea din apartamentul ei.

Chantel a spus că experiența a fost ca „a trăi într-un film horror” și a fost îngrozită să vadă viermii căzând din tavan când și-a schimbat becul. „I-am avut în dormitor, în sufragerie și în baie. Și mai mult sau mai puțin pe toată mobila mea”, a mărturisit ea.

„Te așezai pe canapea și după un timp găseai o larvă strivită”, a adăugat Chantel. Ea a precizat că, atunci când s-a plâns, cei de la serviciul de combaterea dăunătorilor de la Peabody i-au spus că ei „nu se ocupă de viermi”.

Un alt vecin, Donatus Okeke, a declarat că familia sa a încercat să pună prosoape și cearșafuri sub ușă pentru a ține afară mirosul, dar nimic nu a funcționat. „Nici nu am putut dormi în apartament. Nici măcar nu puteai să mănânci pentru că era un miros foarte, foarte urât”, a explicat el.

Acel miros a început să se reverse chiar și atunci când curățătorii i-au mutat ușa pentru a aspira covorul, în afara apartamentului ei, care nu a mai fost niciodată returnat la locul inițial. Ancheta inițiată anul trecut în acest caz a dezvăluit mesaje între locatari care se întrebau dacă este moartă încă din iunie 2020.

Un alt factor pentru care Sheila nu a fost găsită mai devreme a fost izolarea sa. Ea a fost angajată de o agenție, așa că este probabil să nu fi avut un loc de muncă obișnuit sau colegi.

Căutările online dezvăluie o prezență foarte limitată a sa în rețelele sociale. O postare pe Facebook din 2012 sugerează că ea căuta o veche prietenă de școală cu care pierduse legătura. „Nu-mi amintesc adresa și am făcut greșeala de a nu o nota”, a scris ea atunci. Nimeni nu i-a răspuns.

Oficiul pentru Statistică Națională spune că aproximativ 7% dintre adulții britanici se simt adesea sau întotdeauna singuri, iar 25% sunt singuri cel puțin o parte din timp.

Unele studii științifice au sugerat că singurătatea poate crește șansa de moarte timpurie. Nu știm cum a murit Sheila, dar dosarele ei medicale sugerează mai multe complicații de sănătate. Vecinii ei spun că era „rezervată” și „timidă”, dar prietenoasă. Îi saluta pe scară, dar nimic mai mult.

Chantel consideră că ceea ce a suportat în acel bloc îi declanșează amintiri oribile despre cei doi ani și jumătate în care a trăit la câțiva metri de un cadavru, precum și încercările ei multiple de a-l avertiza pe proprietar.

„M-am întrebat întotdeauna ce se întâmplă în spatele acelei uși”, mărturisește ea. I-a cerut proprietarului Peabody să o mute de îndată ce a fost găsită Sheila dar până în prezent nu i s-a găsit o alternativă potrivită.

O altă vecină și familia ei încearcă să plece din bloc. De când a fost descoperit cadavrul Sheilei, fiul acesteia, în vârstă de 12 ani, s-a chinuit să doarmă, iar performanța lui la școală a avut de suferit. Ea spune că este consecința faptului că au trăit atât de mult timp lângă un cadavru.

„Suntem neglijați. Nu le pasă de noi. Le pasă doar de bani și nimic altceva”, a spus ea pentru BBC. Peabody Housing a explicat că există o lipsă acută de locuințe sociale în Londra, dar va analiza ce alt sprijin le-ar putea oferi vecinilor Sheilei care vor să părăsească Lord’s Court.