Femeie moartă în Italia din cauza vântului puternic. Un copac a căzut peste ea

Un eveniment tragic a avut loc pe Via Donna Olimpia, în zona Gianicolense din Roma, unde o femeie de 81 de ani și-a pierdut viața după ce a fost lovită de un arbore căzut din cauza vântului puternic, informează ANSA.

În momentul incidentului, femeia, pe nume Teresa Veglianti, era însoțită de fiul său, care a rămas nevătămat, dar a fost tratat pentru șocul subit.

Echipele de salvare, inclusiv ambulanța, poliția și pompierii, au intervenit la fața locului, dar, din păcate, nu au reușit să o readucă la viață pe pensionară. Rănile cauzate de copacul căzut peste ea i-au fost fatale.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, s-a deplasat la locul accidentului pentru a evalua situația. Parchetul din Roma a deschis o anchetă pentru omor din culpă, coordonată de procurorul Eugenio Albamonte și adjunctul Giovanni Conzo.

Urmează să fie efectuată autopsia victimei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-un incident separat, dar similar, o altă femeie a fost rănită în urma căderii unor ramuri de arbore în timp ce se plimba pe un trotuar în cartierul Alessandrino din Roma, pe via del Pergolato.

Echipele de intervenție, inclusiv pompierii și ambulanța, au fost chemate la fața locului.

Peste 70 de intervenții au fost efectuate de pompierii din capitală și provincie pentru a gestiona căderile de arbori sau ramuri, cauzate de rafalele puternice de vânt. Alte 80 de solicitări sunt în așteptare, ceea ce evidențiază severitatea condițiilor meteorologice și riscurile asociate.

Aceste incidente subliniază pericolele pe care le pot prezenta condițiile meteorologice extreme în zonele urbane, în special în ceea ce privește siguranța publică.

Autoritățile locale și echipajele de urgență rămân în alertă, gata să răspundă la orice alte incidente similare.