O femeie moldoveancă nu a fost lăsată să intre în Italia fiindcă nu avea bani la ea

O femeie din Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani, care a aterizat marți, 24 septembrie 2019, pe aeroportul din Pescara la bordul unui avion sosit din București, nu a fost lăsată să intre în Italia fiindcă nu avea bani la ea și nu putea demonstra motivul pentru care venise în Peninsulă.

Potrivit ziarului local Il Pescara, femeia moldoveancă a coborât în aeroport dintr-un avion Ryanair și avea asupra sa un pașaport emis de Republica Moldova. Potrivit legislației în vigoare, cetățenii moldoveni pot circula ca turiști în orice stat din UE, cu condiția să poată dovedi că au cazarea și mâncarea asigurată (sau banii necesari pentru asta) pentru perioada respectivă, care nu poate fi mai mare de trei luni.

Cu toate acestea, femeia moldoveancă nu avea asupra sa suma necesară pentru a demonstra că are cu ce să trăiască pe perioada șederii și nici dovada că are asigurată cazarea. Întrebată de ofițerii vamali de ce nu are aceste lucruri asigurate, femeia a răspuns inițial în mod vag, ca mai apoi să admită că a venit în Italia pentru a munci.

Neputând demonstra însă faptul că are un loc de muncă asigurat în Peninsulă și neavând suma de bani necesară pentru a putea trăi pe perioada de ședere, femeia originară din Republica Moldova a fost întoarsă de autoritățile italiene în țara de unde a sosit inițial cu avionul, mai exact, în România. Femeia a fost transportată așadar la aeroportul din Bologna unde a fost urcată în primul zbor disponibil spre București, care a plecat la ora 6:50 din această dimineață, mai scrie sursa citată.