Femeie mușcată de o cobră, salvată de fiica sa. A supt veninul șarpelui din piciorul mamei

O studentă și-a salvat mama de la moarte după ce a fost mușcată de un șarpe veninos, sugând veninul din piciorul mamei sale. Incidentul s-a petrecut în orașul Puttur, din districtul Dakshina Kannada, India.

Tânăra și mama ei, care a fost mușcată de șarpe. Foto: indiatimes.com

Mamata Rai, mama studentei Shramya Rai, a fost mușcată de o cobră în timp ce se afla în vizită la ferma bunicii fetei, relatează India Times.

Când un șarpe veninos mușcă un om, veninul pătrunde în fluxul sanguin și poate provoca o varietate de simptome, de la ușoare la severe, în funcție de tipul de șarpe și cantitatea de venin injectată.

Aceste simptome pot include durere, umflătură, roșeață, apariția de vezicule și necroza (moartea țesutului) în jurul zonei unde se află mușcătura, precum și efecte sistemice cum ar fi dureri de cap, greață, vomă, diaree, amețeli, leșin și dificultăți de respirație.

Dacă nu este tratată, mușcătura poate duce la complicații care pun viața în pericol, cum ar fi sângerări severe, leziuni ale organelor și insuficiență respiratorie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În unele cazuri, veninul poate cauza paralizie, comă și chiar deces. Prin urmare, este important să solicitați imediat atenție medicală dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți a fost mușcat de un șarpe, mai ales dacă este unul veninos.

Studenta și-a salvat mama, care fusese mușcată de un astfel de șarpe veninos, într-o scenă demnă de un film, sugând veninul din piciorul mamei sale.

Tânăra a câștigat ulterior multă admirație pentru curajul și calmul său. Ea frecventează Vivekananda Degree College din Puttur, iar mama sa, Mamata Rai, este membră a consiliului local ‘Keyyur Gram Panchayat’.

Mamata se afla în vizită la ferma propriei mame din Puttur când s-a întâmplat incidentul. Ea a intrat în zona agricolă pentru a porni pompa de apă și, neintenționat, a călcat pe o cobră, iar reptila a mușcat-o de picior.

Imediat ce și-a dat seama că a fost mușcată de un șarpe veninos, femeia a acoperit mușcătura cu un smoc de iarbă uscată pentru a împiedica răspândirea veninului către organele vitale ale corpului.

Shramya, fiica lui Mamata, și-a dat seama că iarba uscată nu va fi suficientă pentru a opri răspândirea veninului și a început să-i sugă veninul din picior.

Pentru că a salvat-o pe mama sa, studenta, care este și ghid în cadrul colegiului său, a primit numeroase laude.

Shramya a primit numeroase laude pentru gestul său. Foto: indiatimes.com.

Ea a afirmat că a văzut acest lucru în filme și a auzit cum funcționează această metodă de supt a veninului.

- Continuarea după publicitate -

În multe țări cu venituri medii și scăzute, mușcăturile de șarpe sunt o problemă serioasă de sănătate publică.

După ce a stat în spital timp de o zi, Mamata a primit a fost externată în condiții bune de sănătate.

@rotalianul