Femeie operată în Italia de o tumoare de 70 de kg. Cântărea mai mult decât pacienta

Intervenție record la Spitalul Molinette din Torino, unde o tânără a fost operată pentru îndepărtarea unei mase tumorale de pe ovare care cântărea peste 70 de kilograme, mai mult decât cântărește pacienta acum, după ce masa tumorală a fost îndepărtată, relatează La Repubblica.

„În literatura de specialitate nu există un precedent al unei mase tumorale îndepărtate de o asemenea greutate” – au transmis reprezentanții spitalului italian. „Tumoarea a umplut tot abdomenul pacientei și era extinsă până la plămâni, astfel încât nu mai reușea să expire.”

În urmă cu câteva săptămâni, femeia s-a prezentat la Urgențe cu insuficiență respiratorie. Situația era foarte gravă și risca să moară din cauza compresiei pe care tumoarea o producea asupra plămânilor și organelor abdominale.

Ea a fost salvată datorită unei duble intervenții chirurgicale care a eliberat-o de formațiunea abdominală benignă voluminoasă.

Tânăra a fost intubată și respira cu ajutorul unui ventilator mecanic. Prima intervenție urgentă – efectuată de medicul Ezio Falletto de la secția de Chirurgie de Urgență 1 – a făcut posibilă îndepărtarea a 52 de litri de material lichid.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În zilele următoare a fost efectuată o a doua operație, extrem de delicată, pentru îndepărtarea chistadenomului ovarian cu o greutate de aproximativ 25 de kilograme, efectuată de Francesco Moro de la secția Chirurgie 2 universitară.

Operația a avut succes și după patru zile tânăra a fost transferată la secția de Dietetică și Nutriție Clinică, apoi a fost externată.

Spitalul Universitar Molinette, situat în cartierul Nizza-Millefonti, este cel mai mare din partea de nord-est a Italiei și al patrulea ca mărime din Italia, după Sant’Orsola-Malpighi din Bologna, Umberto I din Romei și Niguarda din Milano.

Cunoscută în mod obișnuit sub numele de Le Molinette, structura spital-universitate poartă numele sfântului care patronează orașul Torino: San Giovanni Battista.