Femeie prinsă în Italia furând mâncare dintr-un magazin. În loc să o aresteze, carabinierii i-au plătit produsele

Emoționantul episod s-a petrecut în dimineața zilei de duminică, 2 aprilie 2023, într-un magazin din localitatea Penne, provincia Pescara din Abruzzo, unde o femeie în vârstă de 63 de ani a încercat să fure niște alimente pentru a-și potoli foamea.

Potrivit ziarului La Repubblica, în loc să o aresteze pe femeie, carabinierii i-au plătit proprietarului magazinului produsele furate de aceasta.

Un carabinier aflat în afara programului a fost abordat de proprietarul magazinului în cursul dimineții de ieri care i-a semnalat că o femeie, deși a fost văzută încercând să ascundă în geantă și în buzunare niște produse, a încercat să treacă de casele de marcat fără să le plătească.

Militarul în civil a blocat-o imediat pe femeia de 63 de ani și a solicitat  apoi intervenția unei patrule de carabinieri la fața locului.

În acel moment, femeia le-a explicat carabinierilor, cu lacrimi în ochi, că a încercat să fure produsele – niște fructe, pâine, salată și alte bunuri de primă folosință – pentru a-și potoli foamea, aflându-se într-o situație de sărăcie extremă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Emoționați de dramatica situație a femeii, carabinierii au vorbit apoi cu proprietarul magazinului și au plătit ei cumpărăturile acesteia, ajutând-o astfel să evite o plângere penală împotriva ei.