O femeie și-a convins soțul, sora și copiii să se arunce de la etajul șapte. Era adeptă a teoriilor conspiraționiste

Nasrine Feraoun, o franțuzoaică de 41 de ani, rezidentă în stațiunea turistică Montreux  din Elveția, a reușit să-și convingă soțul, sora și cei doi copii să sară de la etajul șapte al apartamentului lor.

Motivul pentru care femeia a recurs la acest gest extrem este că teoria conspirației a cărei adeptă devenise susținea că viața nu mai merită trăită în această lume, din cauza pandemiei și a războiului din Ucraina.

Conform publicației britanice Mirror, la data de 24 martie 2022, Nasrine, sora sa geamănă Narjisse, soțul său Eric David, în vârstă de 40 de ani, și fiica lor în vârstă de opt ani, au murit în urma căderii în gol de la balconul apartamentului lor.

Clădirea în care cele cinci persoane se aflau. Foto: RTS

Fiul lor, care avea 15 ani în acel moment, a supraviețuit miraculos după ce a stat o perioadă în comă și apoi și-a revenit. Potrivit anchetatorilor, el nu mai avea nicio amintire despre tragicul eveniment.

Investigațiile criminalistice efectuate ulterior nu au putut dovedi niciun semn de luptă înainte de moartea celor patru, în timp ce autopsiile nu au indicat nicio urmă a consumului de droguri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit martorilor tragicului incident, niciunul dintre membrii familiei nu a țipat în timpul căderii de la balcon, fapt care a fost atribuit de poliția elvețiană teoriei sinuciderii colective.

Conform celor relatate de autoritățile locale, Nasrine și sora ei au fost profund implicate în diverse teorii de supraviețuire și ale conspirației.

La un an după acest incident extrem de bizar, cazul privind cele patru decese va fi închis, a declarat poliția din Montreux.

Imaginile de securitate din apropierea apartamentului, împreună cu raportul medicului legist, susțin teoria sinuciderii emisă de detectivi.

Pe balcon a fost găsită o scară, despre care se crede că familia familia a folosit-o pentru a trece peste balustradă.

Familia era izolată, copiii făceau școală de acasă, iar părinții lor ieșeau foarte rar din locuința lor. Se zvonea că Nasrine și sora ei sunt suspicioase față de guvern și autoritățile locale.

Întreaga familie era convinsă că lumea actuală este un loc ostil – o idee consolidată de pandemia de Covid-19 și războiul din Ucraina – după cum au precizat anchetatorii.

O percheziție a poliției în apartamentul familiei a dezvăluit că sinuciderea lor colectivă a fost planificată cu mare atenție, pe baza dovezilor găsite în casă și pe dispozitivele electronice abandonate acolo.

Decesele au survenit imediat după ce doi polițiști au ajuns mai devreme la apartament, pentru a executa un mandat pentru tată în legătură cu educația la domiciliu a fiului său – de la care care primiseră mai multe scrisori.

Când polițiștii au bătut la ușă, o voce din interior a întrebat cine este. După ce aceștia au răspuns, nu s-a mai auzit nimic în apartament și polițiștii au plecat în cele din urmă.

Toți cei cinci membri ai familiei au sărit de pe balcon în decurs de numai cinci minute, cu puțin înainte de ora 7:00 dimineața.

Strada pe care s-a petrecut tragedia. Foto: RTS

Poliția a subliniat că înainte sau în timpul evenimentelor, niciun martor nu a auzit cel mai mic zgomot venind din apartament sau din balconul acestuia.

„Investigațiile tehnice nu arată semne de avertizare ale unui astfel de act”, au adăugat oamenii legii, menționând însă că „de la începutul pandemiei, familia a fost foarte interesată de teoriile conspirației și de supraviețuire”.

Nici mama și nici fiica ei în vârstă de opt ani nu au fost înregistrate la autoritățile locale, iar vecinii au spus că familia era tăcută și liniștea păstrată cu sfințenie.

Potrivit ziarului francez Journal du Dimanche, Eric David, capul familiei a crescut într-o zonă bogată din Marsilia, în Franța, și a urmat Ecole Polytechnique, una dintre cele mai prestigioase școli din regiune.

Surorile Nasrine și Narjisse Feraoun au crescut într-o familie cu cinci copii și au fost educate la liceul de elită Henri-IV din Paris.