Femeie ucisă în Italia de propriile fiice. „Eram terorizate de tentativele mamei noastre de a ne omorî”

Caz cutremurător în Italia unde o femeie italiană a fost ucisă de propriile sale fiice, acestea din urmă spunând că au plănuit crima de frică să nu fie ele omorâte de ea.

„Eram terorizate din cauza tentativelor mamei noastre de a ne omorî și nu știam ce să facem”, a declarat la proces Silvia, una dintre cele două fiice ale victimei, citată de publicația Giornale di Brescia.

Mama (stânga) împreună cu cele două fiice.

Silvia Zani, 27 de ani și sora ei Paola, de 19 ani, împreună cu iubitul celei dintâi, Mirto Milani, în vârstă de 27 de ani și el, au omorât-o în luna mai a anului trecut pe mama celor două tinere.

Lauza Ziliani, avea 54 de ani și a lucrat ca agent la poliția locală din Temù, localitate situată în provincia Brescia din Lombardia, unde locuiau toate trei.

Una foto di Laura Ziliani presa dal suo profilo Facebook, 12 agosto 2021. Una ciste sotto il piede destro: è bastato questo elemento a stabilire che il corpo ritrovato domenica a Tenù, in provincia di Brescia, è proprio dell’ex vigilessa 55enne scomparsa lo scorso 8 maggio. È quanto emerge dall’autopsia. Sul corpo non ci sono segni di violenza. Serve un’analisi degli organi interni per valutare l’ipotesi avvelenamento. Il cadavere aveva anche gli orecchini riconosciuti dai parenti. FACEBOOK LAURA ZILIANI

„Deja din vara anului 2020 ne gândeam la modul în care am putea rezolva problema, adică să o ucidem”, a mai mărturisit Silvia în fața judecătorului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit sursei citate, procesul a început în urmă cu o săptămână, dar mărturia a fost făcută publică abia astăzi, 20 octombrie 2022.

Cele trei persoane inculpate au vorbit, în total, 18 ore despre cum s-a petrecut totul și motivele care le-au împins să recurgă la acest gest oribil.

„Încep prin a declara imediat că am fost noi, efectiv, cei care au ucis-o pe mama mea în noaptea dintre 7 și 8 mai 2021. În aceeași noapte am ascuns apoi corpul ei. Nu avem nimic de-a face cu găsirea cadavrului, în schimb, care a fost întâmplătoare”, a mai spus tânăra de 27 de ani.

Cadavrul Laurei a fost găsit la data de 8 august 2021 în apa râului Oglio, pe teritoriul localității Temù. La data de 24 septembrie din același an, cele două fiice ale victimei și iubitul celei mai mari dintre ele au fost arestați cu acuzația de omucidere.

Niciunul dintre inculpați nu a mărturisit crima însă decât după 8 luni de detenție, când colegul de celulă al lui Mirto le-a povestit anchetatorilor că acesta i-a mărturisit crima.

În cadrul audierilor de la procesul început în urmă cu o săptămână, Silvia Zani a dat toate detaliile referitoare la modul în care au ucis-o pe mama lor.

„După ce mama a mâncat brioșele, care conțineau somnifere, am încercat să înțelegem cum să continuăm proiectul nostru. Eu eram convinsă că voiam s-o fac. Eram hotărâtă. Am intrat în dormitorul mamei mele, țin minte că i-am pus mâinile în jurul gâtului, Paola o ținea blocată cu greutatea corpului ei”, a declarat femeia italiană.

„Mama a început să se zbată. În acel moment, Mirto și-a dat seama că nu mergea cum am prevăzut și a intrat în cameră. I-a pus el mâinile în jurul gâtului. Într-un fel, a preluat ștafeta”, a mai adăugat Silvia.

Atât cele două surori, cât și complicele lor, au declarat în instanță că Laura Ziliani ar fi încercat de două ori să-i ucidă.

Prima oară, aceasta le-ar fi pus clor în lapte, apoi punându-le substanțe caustice în sare. Cei trei inculpați spun că au descoperit aceste tentative și au început să plănuiască ei înșiși crima asupra femeii de 54 de ani.

„Coșmarul nostru era acela că vom fi otrăviți de Laura. De ce nu am spus asta? Din punctul nostru de vedere, dacă carabinierii ar fi descoperit că Laura voia să ne facă rău, ar fi ajuns apoi la noi, având dovada vinovăției noastre”, a declarat în tribunal și Mirto.

Distribuie acest articol