Ferrara: tânără română de 28 de ani, mamă a unei fetițe de 5 ani, moare în accident tragic de mașină

Cristina Boroiban, 28 de ani. Sursa foto: La Nuova Ferrara

Tragedia a avut loc în jurul orei 13:30 de luni, 9 octombrie 2017, pe via Renazzo din localitatea Cento, provincia Ferrara, unde tânăra română, Cristina Boroiban, în vârstă de numai 28 de ani, și-a găsit sfârșitul la volanul unui automobil Renault Clio albastru.

La numai câțiva metri în fața ei se afla Fausto Berdini, concubinul Cristinei, cu care are o fiică de 5 anișori, Desirè.

Cristina și Fausto s-au văzut în fața barului Sprint din localitatea San Matteo della Decima, a cărui gestiune o cumpărase bărbatul italian: „Ne-am văzut în fața barului la mine, pentru a schimba două vorbe, pentru a vorbi de noi”, spune Fausto pentru ziarul La Nuova Ferrara.

De la bar, Cristina și Fausto s-au hotărât să plece, fiecare în mașina sa, spre fracțiunea Renazzo din Cento, unde locuiau: „Eu mergeam înainte. Ea în urma mea cu vreo sută de metri. Ne întorceam la Renazzo. Voiam să mă opresc în zona industrială, s-o îmbrățișez. Era o ocazie importantă pentru a fi împreună, având în vedere că în această perioadă eram mereu la distanță. Dar nu am mai reușit”, continuă să povestească Fausto.

În timp ce conducea, Fausto urmărea mașina Cristinei prin oglinda retrovizoare dar la un moment dat aceasta a dispărut.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Era numai praf în urma mea, m-am întors din drum și am văzut ceea ce se întâmplase. Am fugit la ea. Îmi tot repetam, nu se poate să fie un moment de neatenție cel care mi-o ia de lângă mine. Nu poate fi adevărat”, spune Fausto amintindu-și de tragicul moment.

Din nefericire, tocmai asta s-a întâmplat. Un moment de neatenție se pare că a dus la moartea acestei frumoase tinere românce, lăsând o fetiță de numai 5 ani fără mamă și un bărbat cu inima îndurerată pentru tot restul vieții.

Din motive încă necunoscute, Cristina și-ar fi luat privirea de la drum pentru o clipă și ar fi pierdut controlul volanului, intrând pe celălalt sens de circulație și izbindu-se de un camion. Impactul a fost fatal pentru Cristina, decesul s-a produs pe loc. Șoferul camionului a fost rănit și el dar nu grav.

„O fată specială, solară și luminoasă. O mamă foarte bună pentru micuța noastră Desirè. Dar în interior era chinuită. Am făcut tot ce-am putut, eu împreună cu familia mea, pentru a-i dărui puțină fericire dar nu a ajutat cu nimic. S-a dus prea în grabă, destinul mi-a furat-o din mâini”, adaugă Fausto Berdini îndurerat.

Bărbatul promite în final să o crească pe fiica lor Desirè cum poate mai bine, ajutând-o să-și aducă aminte cu dragoste infinită de mama sa, în același timp Fausto amintindu-și de momentul în care el și Cristina s-au cunoscut:

„Relația noastră pare a fi o poveste. Ar putea fi material de un roman. Ne-am cunoscut într-un bar. Ea mi-a preparat o cafea. Ieri, la barul Sprint, i-am preparat eu o cafea. Da, totul a început și s-a terminat cu o cafea.”