O fetiță de 3 ani declarată moartă a revenit la viață în timpul înmormântării

O poveste teribilă de malpraxis a șocat opinia publică din Mexic, unde o fetiță de numai trei ani, declarată moartă de medici, a dat semne de viață în sicriu, în timpul înmormântării sale. Micuța, pe nume Camila Roxana Martínez Mendoza, a încetat cu adevărat din viață în timp ce era transferată la spital, informează ANSA.

Fetița a început să se simtă rău marți, 16 august. Ea vomita și avea diaree, iar mama sa, Mary Jane Peralta, împreună cu bunica au dus-o la o clinică privată din cartierul unde locuiau.

Starea micuței nu s-a îmbunătățit însă și s-a decis transferul la o unitate medicală din Salinas de Hidalgo. Un medic pediatru a evaluat-o pe minoră și a îndrumat-o la alt spital, mai mare, din cauza gravității cazului. A fost internată, la ora 22.30, în Terapie Intensivă. Două ore mai târziu, medicii anunțau că fetița a decedat, cauzele fiind deshidratare severă, șoc hipovolemic și boală diareică acută.

A doua zi, la slujba de înmormântare, Felicitas Martínez, bunica paternă, a observat că fetița mișca ochii și respira. Disperată, familia a chemat o ambulanță, dar Camila a decedat în timp ce era transportată la spital. Medicii au declarat-o din nou moartă, iar de data aceasta au precizat că decesul s-a datorat unui edemul cerebral, a acidozei metabolice și deshidratării.

Parchetul de Stat din San Luis Potosí a anunțat că a deschis o anchetă pentru a stabili responsabilitățile medicilor care au tratat-o ​​pe micuța Camila Roxana Martínez, declarată decedată de două ori în mai puțin de 24 de ore.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol