O fetiță de 3 ani declarată moartă a revenit la viață în timpul înmormântării

O poveste teribilă de malpraxis a șocat opinia publică din Mexic, unde o fetiță de numai trei ani, declarată moartă de medici, a dat semne de viață în sicriu, în timpul înmormântării sale. Micuța, pe nume Camila Roxana Martínez Mendoza, a încetat cu adevărat din viață în timp ce era transferată la spital, informează ANSA.

Fetița a început să se simtă rău marți, 16 august. Ea vomita și avea diaree, iar mama sa, Mary Jane Peralta, împreună cu bunica au dus-o la o clinică privată din cartierul unde locuiau.

Starea micuței nu s-a îmbunătățit însă și s-a decis transferul la o unitate medicală din Salinas de Hidalgo. Un medic pediatru a evaluat-o pe minoră și a îndrumat-o la alt spital, mai mare, din cauza gravității cazului. A fost internată, la ora 22.30, în Terapie Intensivă. Două ore mai târziu, medicii anunțau că fetița a decedat, cauzele fiind deshidratare severă, șoc hipovolemic și boală diareică acută.

A doua zi, la slujba de înmormântare, Felicitas Martínez, bunica paternă, a observat că fetița mișca ochii și respira. Disperată, familia a chemat o ambulanță, dar Camila a decedat în timp ce era transportată la spital. Medicii au declarat-o din nou moartă, iar de data aceasta au precizat că decesul s-a datorat unui edemul cerebral, a acidozei metabolice și deshidratării.

Parchetul de Stat din San Luis Potosí a anunțat că a deschis o anchetă pentru a stabili responsabilitățile medicilor care au tratat-o ​​pe micuța Camila Roxana Martínez, declarată decedată de două ori în mai puțin de 24 de ore.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol