Fetița de 3 ani a unor părinți români din Italia a fost găsită moartă într-o piscină după ce a dispărut de acasă

Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de marți, 12 mai, după ce o fetiță de trei anișori a dispărut de acasă. Micuța a fost găsită după câteva ore, fără viață, în piscina unei vile aflată la circa 1,5 km de casa ei.

Potrivit ziarului regional Corriere dell’Umbria, este vorba despre fetița unor părinți români stabiliți în localitatea Foligno din centrul Italiei. Greta, cum se numea micuța noastră conațională, în jurul orei 13:30 de ieri se juca în curtea casei cu cei trei câini ai familiei, doi Labrador și un cățel metis. La un moment dat însă, fetița a ieșit din curte împreună cu câinii și de atunci a fost de negăsit.

Mama Gretei a alertat imediat carabinierii care, în scurt timp, conduși de maiorul Alessandro Pericoli Ridolfini, au dat startul căutărilor. Carabinierilor li s-au alăturat pompierii și polițiștii care au folosit de asemenea câini pregătiți pentru astfel de căutări, precum și un elicopter al pompierilor.

Elicopterul folosit în căutări. Foto: Bigodino.it

Din păcate, în jurul orei 16:30, corpul fără viață al fetiței a fost observat în piscina unei vile abandonate din elicopterul folosit pentru căutare. În apă, alături de trupul neînsuflețit al fetei, se aflau și cei doi câini Labrador care se pare că au încercat să o salveze, dar fără succes.

Vila abandonată unde a fost găsit trupul fără viață al fetiței românce. Foto: Corriere dell’Umbria

În van au fost și tentativele de reanimare ale carabinierilor și personalului medical, pentru micuța Greta nu s-a mai putut face nimic. Trupul fără viață al fetiței de 3 ani a fost transferat apoi la Institutul de Medicină Legală din Perugia pentru executarea autopsiei, conform dispoziției date de procurorul Elisa Iacone care va conduce ancheta pentru a elucida cauzele care au dus la tragicul deces. Primele investigații arată însă că Greta a murit prin înec și este vorba despre o moarte accidentală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Anchetatorii la vila unde a avut loc tragedia. Foto: Bigodino.it

Între timp, familia și apropiații celor doi părinți români sunt loviți de durerea pierderii provocată de această tragedie.

„Odihnește-te în pace, micuță Greta, nu puteam să mă trezesc cu o veste mai proastă în această dimineață, până și cerul plânge după cele întâmplate”, scrie Gabriela pe Facebook, o apropiată a familiei. „Erai fetița cea mai dulce și zâmbitoare pe care o cunoșteam. Sunt distrusă, nu e corect, nu vreau să cred! Pace sufletului tău nevinovat și o îmbrățișare părinților care au luptat atât de mult pentru a te avea. Ai fost creatura cea mai iubită din lume, de noi toți.”