Fetița de 5 ani a unor români din străinătate, ucisă și pusă într-un sac de gunoi

Rose, fetița de numai 5 ani a unei familii de români, a fost găsită moartă, marți 25 aprilie, ascunsă într-un sac de gunoi aflat într-un apartament din localitatea franceză Rambervillers, aflată la 30 de kilometri de arondismentul Epinal din departamentul Vosges (regiunea Lorena).

Bănuit de comiterea faptei este un adolescent de 16 ani cu tulburări psihice și care locuiește în apartamentul respectiv. El a fost reținut și apoi arestat la fața locului ca suspect principal, după cum relatează tf1info.fr.

Tragicul eveniment a stârnit consternare în rândul comunității locale. Părinții victimei, un cuplu de români care sunt rezidenți în localitate, declaraseră dispariția fiicei lor mai devreme, în aceeași zi.

Abia începuse după amiaza zilei de marți, iar Rose stătea cuminte pe scări în fața casei familiei sale, așteptându-și mama.

Bianca plecase timp de câteva minute pentru a-i schimba pampersul copilașului mai mic când a observat că fetița ei nu se mai află pe trepte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce și-a căutat disperată fiica, mama a luat legătura cu jandarmii în jurul orei 15:00. S-au efectuat cercetări în zonă, autoritățile chestionând mai multe persoane printre care și un adolescent de 16 ani care a avut un discurs incoerent.

După numai o oră, tânărul a sunat la jandarmerie și a precizat că a găsit cadavrul fetei într-un sac de gunoi care a fost abandonat în fața casei sale. Jandarmii au ajuns imediat la apartamentul adolescentului și au găsit un sac în care se află trupul neînsuflețit și dezbrăcat al fetiței.

Potrivit unui vecin, suspectul l-ar fi sunat la ușă la începutul după-amiezii pentru a-l întreba „unde să pună sacii de gunoi în containere”. Cunoscut cu antecedente pentru fapte legate de abuz, adolescentul a fost plasat în custodia poliției.

de-nombreuses-investigations-et-prelevements-ont-deja-ete-menes-sur-les-lieux-pour-lever-le-voile-sur-les-circonstances-de-ce-drame-photo-vm-jerome-humbrecht-1682456184
Poliția Criminalistică în apartamentul băiatului, unde a fost găsit sacul cu trupul neînsuflețit al fetiței românce.

Adolescentul avea obiceiul să acosteze fetițe, spunându-le că are acasă o pisică și că le-o poate arăta dacă merg cu el. Acest comportament îngrijorător al tânărului ar fi rezultatul unor tulburări psihice.

„Primii au intervenit polițiștii, ei au fost cei care au descoperit cadavrul, apoi a venit personalul sanitar, au încercat să-i facă masaj cardiac, dar nu a mai fost nimic de făcut, din păcate era prea târziu”, a declarat primarul localității.

„Ce poate fi mai rău decât atât, spune-mi, decât pierderea unui copil? Nu doresc asta nimănui, este foarte dureros. Nimic nu o poate înlocui pe fetița mea”, a mărturisit cu lacrimi în ochi Bianca, mama micuței.

„Suntem devastați”, a adăugat Bogdan, partenerul Biancăi. Potrivit spuselor sale, „micuța a ieșit cinci minute în fața casei și apoi a dispărut”.

1200-20230426124820 (5)
Bianca și Bogdan, părinței fetițe moarte în Franța

Profilului suspectului era cunoscut

Miercuri, 26 aprilie, tânărul de 16 ani a fost deja pus sub acuzare pentru agresarea unui minor cu care a întreținut relații intime, faptă care datează de anul trecut.

Adolescentul a fost plasat într-un centru educațional închis până în februarie, când s-a întors la casa familiei, a declarat procurorul Frederic Nahon într-un comunicat de presă.

„Abia apăruse în teritoriu de câteva săptămâni. Avea tendința să atragă copiii mici, cu gesturi de natură sexuală”, a dezvăluit primarul Jean-Pierre Michel. Localnicii l-au descris ca fiind un tânăr provocator și chiar amenințător.

Unul dintre ei a raportat astfel o „altercație” care a avut loc anul trecut. „I-a spus nepoatei mele de 11 ani că o va silui. L-am văzut tot timpul stând și insultând pe toată lumea. I-a deranjat pe toți copiii”, a spus Mario, un dealer de second-hand în vârstă de 55 de ani.

„Am aflat că el locuia singur, mama lui i-a închiriat apartamentul”, a adăugat Mario. Potrivit mai multor locuitori, tânărul ar fi fost pacient în spitalele de psihiatrie Rouffach (Haut-Rhin) și Mirecourt.

Un alt vecin a dezvăluit că suspectul i-a abordat propria fiică, în vârstă de 10 ani. „Mi-a spus că un tânăr i-a oferit un pisoi. El i-a spus că e la el acasă, să meargă la el acasă dacă vrea să îl ia. S-a speriat, nu a vrut să meargă cu el”, a explicat acesta.

Reacția unei mame îndurerate

Potrivit cotidianului local Vosges Matin, adolescentul a fost eliberat „în urmă cu câteva săptămâni” dintr-o structură de specialitate pentru boala sa.

Bianca a întrebat stupefiată: „Se spune că acum două săptămâni a fost închis într-un spital de psihiatrie. De ce l-au dat afară?”.

„Vreau să se facă dreptate și să nu mai lăsăm bolnavii afară, pentru că ei nu distrug o singură viață, ei distrug viața întregii familii”, a adăugat mama Rosei.

„Mi-a distrus viața, toate amintirile cu fiica mea, toate planurile, mi-a luat totul. A răpit-o pe mica mea prințesă. Nu mai vreau oameni ca ăștia afară”, a mărturisit îndurerată sărmana noastră conațională.

Investigațiile au fost încredințate secției de poliție din Nancy (departamentul Meurthe-et-Moselle) care a deschis o anchetă judiciară pentru omor. Potrivit procuraturii Epinal, procurorul șef ar putea susține o conferință de presă despre acest caz joi, 27 aprilie.