Fetiță de 5 ani din Italia, mușcată de o viperă în timp ce se juca în grădina casei

Un incident neașteptat s-a petrecut în localitatea Borgo San Lorenzo din provincia Firenze, în regiunea italiană Toscana, unde o fetiță de 5 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mușcată de o viperă în timp ce se juca în grădina casei sale.

Evenimentul s-a petrecut sâmbătă, 9 septembrie 2023, conform celor relatate de ziarul La Nazione.

Din cele relatate de părinți reiese că micuța a început să se simtă rău după ce a simțit o înțepătură la un deget de la picior, fără ca adulții să-și dea seama de gravitatea situației.

Alertați apoi de starea ei de sănătate, care se agrava tot mai tare, părinții au sunat rapid la numărul 118, iar fetița a fost transportată de urgență la spitalul din Borgo San Lorenzo pentru investigații medicale.

Medicii de acolo nu au putut determina cu exactitate cauza simptomelor însă, motiv pentru care fetița a fost transferată la spitalul pediatric Meyer din Florența.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată ajunsă acolo, minora a fost supusă unor investigații amănunțite care au dus la constatarea că a fost mușcată de o viperă și a fost la un pas de moarte.

După câteva ore petrecute în secția de Terapie Intensivă și după administrarea unui tratament cu ser antivenin, starea fetiței a început să se îmbunătățească.

În prezent, ea se află internată în continuare la spitalul pediatric din Florența, unde este supusă unor investigații suplimentare, însă medicii sunt optimiști în privința evoluției sale pozitive.

Nu este singurul caz de acest gen petrecut în ultimele zile în Italia, din nefericire.

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din localitatea Marineo, provincia Palermo din Sicilia, a fost salvat în ultimul moment, datorită intervenției rapide a serviciilor de urgență, după ce a fost mușcat de o viperă în timp ce se plimba printr-o zonă păduroasă.

Potrivit Palermo Today, veninul șarpelui intrase deja în circulație când două ambulanțe au sosit pentru a-l ajuta pe bărbat.

El a povestit că reptila avea capul triunghiular și o lungime mai mică de 50 de centimetri, astfel că medicii au dedus imediat că era vorba de o viperă.

O ambulanță a fost trimisă la spitalul Giglio din Cefalù pentru a prelua antidotul pentru astfel de situații, care a fost apoi administrat pacientului la spitalul Civico din Palermo.

Bărbatul, căruia i-a fost salvată viața, este acum sub observația medicilor.