Fetiță de 7 ani din Italia, a sunat la 112 pentru a-și salva mama de tatăl violent. „Am văzut la televizor că trebuie să suni la numărul ăsta”

O fetiță de șapte ani a devenit eroina unei drame familiale, petrecută recent în localitatea Falconara, provincia Ancona din regiunea Marche.

„Am văzut la televizor că trebuie să suni la numărul ăsta, când vorbeau de Giulia”, le-a spus ea carabinierilor.

Ea a sunat la 112 și a alertat forțele de ordine după ce și-a amintit că a văzut acest număr la televizor,  în timp ce se vorbea despre Giulia Cecchettin, o tânără italiancă în vârstă de 22 de ani care a fost ucisă recent de fostul iubit, Filippo Turetta.

Potrivit presei locale, incidentul a avut loc în seara zilei de joi, 15 decembrie 2023, când fata a fost martoră la agresiunea tatălui asupra mamei și a luat inițiativa de a cere ajutor.

Operatorii centrului de urgență, conștienți de gravitatea situației, au redirecționat imediat apelul către carabinierii din Falconara.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceștia au intervenit rapid la adresa indicată de fetiță, unde au găsit-o pe mama copilei cu semne evidente de violență și în stare de șoc.

Agresorul, un bărbat nigerian în vârstă de 39 de ani, a fost arestat de carabinieri în timp ce încă se afla într-o stare de agitație psihică puternică.

Carabinierii, ajunși la fața locului, au găsit-o pe femeie plângând. Din fericire, ea a suferit numai câteva răni ușoare, datorită promptitudinii cu care fetița ei a intervenit pentru a salva-o.

Conform sursei citate, minora, care este elevă în clasa a doua și este perfect integrată în comunitatea locală, este singura membră a familiei care vorbește fluent italiana. Curajul ei a prevenit, probabil, o nouă tragedie familială.

Ulterior, în aceeași zi, mama sa a mers la carabinieri și a depus plângere pentru comportamentul violent al soțului, descris ca un tiran, care își impunea autoritatea prin violență și insulte.

Agresorul, acum în arest, este acuzat de violență domestică și ar putea fi acuzat și de alte infracțiuni, în funcție de evoluția situației juridice.

Autoritățile continuă să investigheze acest caz, inclusiv prin interogarea vecinilor, pentru a înțelege de cât timp persista acest climat de violență în familia lor.