Fetiță din România, campioană în Italia la Olimpiada de Limba Engleză

Alma Păsculescu, o fetiță din Cluj-Napoca, este singura din România care a reușit performanța de a se califica la Roma în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză, categoria 9-11 ani. Deși are numai 7 ani, Alma a participat pentru o categorie de vârstă mai mare, informează Monitorul de Cluj.

Alma a susținut trei probe: reading, writing și listening. La toate probele, eleva din România, de la Colegiul Național „Emil Racovița” Cluj-Napoca, a obținut punctaj maxim. La semifinală au concurat 1636 de copii din peste 50 de țări.

Având în vedere că Alma are o bunică, dar și alte rude, în America, părinții s-au gândit că i-ar fi de folos să știe limba engleză chiar la nivelul unei limbi materne.

„Ne-am gândit că va merge în America. N-am vrut să vorbească doar cu verișorii și să nu înțeleagă nimic din ce vorbesc ceilalți. Astfel, părinții au încercat să o obișnuiască pe Alma cu limba engleză încă de când s-a născut. Pe lângă efortul părinților, în spatele succesului stă multă muncă depusă de Alma, care a reușit să citească în limba engleză încă de la vârsta de 4 ani și jumătate. Ea citește foarte mult și scrie. De acolo a pornit totul. Engleza pentru ea e limba maternă, dar cu multă muncă în spate. Ea la 4 ani și jumătate citea deja în engleză.”

Alma și mama sa, Mihaela Păsculescu, la Olimpiada Mondială de Limba Engleză de la Roma / Foto: Mihaela Păsculescu. Sursa; Monitorul de Cluj

Alma a început să învețe limba engleză la o vârstă fragedă. Mama ei a povestit: „Am început cu cărticele, foarte multe. La un an și câteva luni știa cuvinte în limba engleză, primele cuvinte au fost în această limbă. Eu am ales să vorbesc doar în limba engleză cu ea, și soțul în română”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, Alma Păsculescu a descoperit și alte limbi străine, una dintre acestea fiind japoneza, pe care își dorește să o învețe.

Distribuie acest articol