Fetiță dispărută în Italia. Cine a văzut-o este rugat să sune la 112

O fetiță în vârstă de 5 ani a dispărut la Florența sâmbătă, 10 iunie, în zona Novoli. Dispariția sa a declanșat o operațiune amplă de căutare, implicând forțele de ordine și comunitatea locală. Cine a văzut-o este rugat să sune la 112 sau să adreseze la cea mai apropiată unitate de poliție.

700-2023061194217
Kataleya, fetița în vârstă de 5 ani dispărută la Florența. Sursa foto: La Repubblica

Kataleya, acesta este numele micuței de origine peruviană, era sâmbătă dimineața în clădirea în care locuiește, fostul hotel Astor, ocupat de mai multe familii, în timp ce mama ei era la muncă, relatează La Repubblica.

În jurul orei 13:00, fetița a dispărut a dispărut fără urmă. Când mama ei s-a întors acasă de la locul de muncă, nu a mai găsit-o. După ce a căutat-o în zadar timp de câteva ore, a depus plângere la carabinieri.

Kataleya purta un tricou alb și pantaloni de culoare mov. Căutările se concentrează în zona străzilor Maragliano, Boccherini și Monteverdi. La căutări participă și pompierii, precum și comunitatea peruviană căreia îi aparține familia fetiței.

Duminică dimineața, la 7:30, femeia stătea pe trotuar împreună cu alte trei concetățene, plângând disperată. În ciuda trecerii orelor și intensificării căutărilor, nu sunt vești despre fiica sa. „Unde este, unde este fetița mea?” este fraza pe care o repetă în lacrimi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O prietenă a precizat: „Micuța a fost lăsată acasă cu unchiul ei”. O altă prietenă a adăugat: „Ni s-a spus că pe camerele de supraveghere de pe stradă se vede cum fetița intră în curte și nu se mai vede ieșind.” Această informație este confirmată și de investigatori, însă clădirea este deosebit de mare și are mai multe ieșiri secundare.

La fața locului se află carabinierii care au solicitat intervenția unității cinofile. Câinii par să direcționeze căutările în aceeași clădire și în una adiacentă. Cu toate acestea, nu există urme ale fetiței.

Numerosi apeluri au fost difuzate pe rețelele sociale și prin WhatsApp, de membrii ai comunității peruane, încurajând pe oricine are informații să se adreseze poliției. Căutările cu ajutorul câinilor au fost efectuate și de-a lungul râului Mugnone și în apropiere de parcul Cascine.

Cine a văzut-o pe Kataleya este rugat să sune la numărul unic de urgență 112.