Fetiță moldoveancă moartă în Italia la numai 16 luni. S-a înecat într-o piscină gonflabilă din curtea casei

O tragedie de proporții a avut loc la data de 11 iulie 2023 în localitatea italiană Sorbolo Mezzani (provincia Parma din Emilia-Romagna) unde Ecaterina Graur, o fetiță în vârstă de numai 16 luni și de origine moldoveană, s-a înecat într-o piscină gonflabilă situată în curtea locuinței în care trăia alături de familia ei.

Potrivit Parma Today, autoritățile locale și echipele de salvare au fost solicitate imediat după incident.

În ciuda faptului că sora fetiței a alertat imediat părinții după incident însă, când echipajul de salvare a sosit la fața locului, nu a mai reușit să salveze viața micuței.

GN4_DAT_38653050.jpg--lacrime_e_preghiere_per_la_piccola__dolcissima_ecaterina
Ecaterina Graur, decedată la numai 16 luni. Sursă foto: gazzettadiparma.it

Forțele de ordine, inclusiv poliția și carabinierii, au făcut cercetări la locul unde s-a produs tragicul incident. Se pare că Ecaterina se juca în piscina împreună cu alți copii când s-a înecat.

Familia Graur, trăia în acea zonă de aproximativ șase ani, după cum au relatat vecinii și avea în total patru copii, iar tatăl lucra ca șofer de camion pentru o companie locală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anchetatorii de la Poliția de Stat urmează să determine detaliile exacte ale incidentului.

L'ambulanza davanti all'abitazione in cui è avvenuta la tragedia-2
Casa în curtea căreia s-a petrecut tragedie. Sursă foto: parmatoday.it

Știrea tragică a cutremurat comunitatea locală. „Suntem profund șocați și tulburați de vestea dispariției micuței Ecaterina, care s-a înecat astăzi la Casaltone.

O viață tânără sfârșită în timpul unui moment de joacă. Ne unim cu afecțiune sinceră alături de familie și de colegii de școală, de educatori și de personalul de la Bruco Verde”, au transmis primarul din Parma, Michele Guerra, și consilierul pentru educație, Caterina Bonetti.

„Era un copil frumos, o familie frumoasă, aș putea spune. Întotdeauna o vedeam jucându-se: era ultima sosită în familia Graur. Era foarte fericită.

Părinții cumpăraseră ferma agricolă și locuiau acolo, cu cei patru copii, de aproximativ șase ani. Îmi amintesc când a fost născut fratele Ecaterinei, care astăzi are patru ani.

Tatăl lucrează ca șofer de camion: nu îndrăznesc să mă gândesc cum te poți simți după pierderea unui copil de doar 16 luni”,