Fetiță româncă botezată într-o închisoare din Italia, unde se află închisă mama ei

Preoții români din Torino și împrejurimi au adus alinare sufletească luni, 24 aprilie, celor care se află în suferință în închisoarea din Torino și au botezat o micuță a cărei mamă româncă se află după gratii.

Această acțiune continuă datorită grijii pe care preotul Lucian Roșu, decedat la începutul anului 2020 în urma unei boli necruțătoare, a avut-o pentru cei închiși.

Preotul Paul Porcescu, de la Parohia Sf. Ierarh Ioan de la Râsca și Secu din Settimo Torinese, a fost nașul fetiței.

1200-2023042591112 (4)
Fetiță româncă botezată într-o închisoare din Torino, unde se află închisă mama ei. Sursa foto: Episcopia Ortodoxă Română din Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a transmis:

„În data de 24 aprilie 2023, în închisoarea din Torino a avut loc pentru prima dată Taina Sfântului Botez, pentru micuța Ana Miriam, fiica doamnei J.G., aflată în detenție temporară.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Slujba a fost oficiată de P.C. Părintele Gabriel Burcescu de la Parohia Sf. Cruce din Torino, P.C. Părinte Andrei Grosu de la Parohia Sf. Mucenici Evlampie și Evlampia din Colegno, și P.C. Părinte Paul Porcescu de la Parohia Sf. Ierarh Ioan de la Râsca și Secu din Settimo Torinese, care a fost și nașul micuței.

Realizarea evenimentului a fost posibilă și datorită bunăvoinței doamnei Doctor Cosima Buccoliero, directorul penitenciarului.”

Evenimentul a avut un impact și asupra celorlalți angajați din închisoare – gardieni, asistenți sociali, consilieri, medici și alți lucrători – care au nevoie de sprijin în îndeplinirea sarcinilor dificile.

Participarea la botez și alte slujbe religioase în cadrul penitenciarului poate aduce un sentiment de normalitate și încuraja interacțiunile pozitive între personal și deținuți.

Botezul micuței Ana în închisoarea din Torino ne demonstrează că, în ciuda circumstanțelor dificile, speranța și credința pot fi mereu prezente în viața noastră.

Acest eveniment ne îndeamnă să fim alături de cei care au nevoie de ajutor și să îi susținem în căutarea unei vieți mai bune. Astfel, putem contribui la formarea unei societăți în care iubirea, compasiunea și înțelegerea înving barierele ridicate de greșeli și neputințe.