O fetiță română din Italia, protagonista serialului „Il silenzio dell’Acqua 2” difuzat pe Canale 5

Are numai opt anișori, locuiește la Montegaldella, provincia Vicența, (Veneto), împreună cu părinții și cu frățiorii ei și este o mică stea a lumii cinematografice italiene. Jessica Claudia Păun este o fetiță română, veselă, expresivă, deosebit de frumoasă, cu talent și aptitudini de actriță. Ea a jucat deja în filme italiene de succes, alături de nume consacrate cum ar fi Giorgio Pasotti și Ambra Angiolini, actriță de cinema și star TV.

La Montegaldella locuiește împreună cu mama Loredana și tatăl Marius, ambii de origine română, care mai au doi copii mai mici: Kevin și Vanessa, la fel de frumoși și promițători ca sora lor mai mare. Loredana e din Ploiești, iar Marius e bucureștean, s-au cunoscut în Italia și au întemeiat o frumoasă familie.

La 3 octombrie 2012 sosea Jessica, urmată de frățiorul și surioara ei. „Jessica a fost de când s-a născut o fetiță cuminte și specială”, ne-a spus mama micuței. „Mergeam cu ea pe stradă și mă opreau oamenii spunându-mi: Ce fetiță frumoasă, parcă-i de la televizor!”

Jessica Claudia Păun, 8 ani. Foto: profilul Facebook

Jessica Claudia Păun și-a început „cariera” când era foarte micuță. O fetiță adorabilă, cu trăsături deosebit de gingașe și expresive, cu păr bogat, cârlionțat și doi ochi verzi care i-au cucerit pe fotografi, actori și au atras repede atenția realizatorilor de film. Ultimul în care a apărut este serialul TV de succes „Il silenzio dell’Acqua 2”, difuzat pe Canale 5, în care micuța româncă și-a interpretat rolul alături de binecunoscuta actriță italiană, Ambra Angiolini.

Afișul filmului Il Silenzio dell’ Aqua 2, unde Jessica Claudia Păun apare alături de actorii italieni Ambra Angiolini și Giorgio Pasotti

Jessica nu este doar model și actriță, ea are o altă mare pasiune unde a obținut rezultate remarcabile, este o gimnastă de dans artistic care a obținut până acum opt medalii la competițiile la care a participat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am înscris-o la gimnastică artistică pe când avea numai 1 an și 10 luni, purta încă scutecel. I-am spus atunci instructoarei că nu mă interesează dacă Jessica învață ceva, ci intenția mea era ca fetița să stea împreună cu alți copii. Iar Jessica făcea la aproape 2 anișori ceea ce făceau ceilalți copii la 4 ani”, ne-a povestit mama Loredana. „De la 3 ani a început să ia lecții de pian și, în același timp, mergea la înot și la gimnastică.”

„Îmi place să apar în reclame, filme, să particip la filmări, probe, interviuri și casting, dar ceea ce mă bucură cu adevărat este gimnastica”, a mărturisit micuța româncă, cu o sinceritate dezarmantă.

Jessica Claudia Păun, 8 ani. Foto: profilul Facebook

Pe lângă toate aceste activități, Jessica este un copil ca oricare altul, merge la școală, este în clasa a III-a, învață, se joacă, iar colegii ei sunt primii care se așază în fața televizoarelor când colega lor apare pe ecrane. Ea își amintește că primele trei autografe pe care le-a semnat au fost tocmai pentru micuții ei prieteni.

Dar dacă diminețile și le petrece la școală, după amiezile Jessica este prezentă deseori în studiouri foto sau pe platouri de filmare. „Nu chiar în fiecare zi – a spus ea – trebuie să învăț și să mă antrenez mai întâi de toate. Din când în când mă cheamă la Milano, Florența, Roma sau Trieste, unde sezonul trecut am filmat cu Ambra timp de trei luni.”

Lumea care i s-a deschis în Italia fetiței românce ne arată că talentul este fără doar și poate o calitate înnăscută. Platourile de filmare cu toții oamenii prezenți acolo, cu luminile, fotografii, regizorii și scenele repetate, nu i se par deloc greu de suportat, ba dimpotrivă: „Dacă nu mi-ar place ceea ce fac, nu aș mai face-o” a spus Jessica.

Loredana, mama fetiței, a concluzionat: „Este totul încă o joacă pentru ea, vom vedea ce va fi pe viitor. Știm că există riscul de a  se maturiza prea devreme, de aceea încercăm să-i respectăm lumea copilăriei. Jessica nu face nimic împotriva voinței ei!”