Fetiță româncă din Italia, salvată de pe șinele de tren cu ajutorul câinelui. A vrut să imite un film

O fetiță de origine română, în vârstă de 4 ani, a ieșit din casă în după amiază zilei de miercuri, 1 februarie și a fost dată dispărută de părinții săi la San Maurizio Canavese, în regiunea Piemont.

Micuța a fost găsită în jurul orei 19:00, pe șinele de cale ferată, cu ajutorul câinelui pe care familia de români îl deține, relatează Tgcom24.

Se pare că fetița, pe nume Greta Maria, a vrut să imite un personaj din filmul pe care îl văzuse recent și în care o fetiță pleca de acasă cu câinele într-o călătorie în jurul lumii.

Copila ar fi plecat fără să facă zgomot și fără să spună nimănui nimic. Bunicii, și ei de naționalitate română, se aflau în sufrageria casei și au crezut că fetița se afla în curte, unde o lăsaseră jucându-se cu Tibby, câinele familiei.

După o jumătate de oră, bunica, Marcelina Popescu, a fost cea care și-a dat seama că Greta Maria a deschis poarta și a ieșit în stradă. După ce au căutat-o prin împrejurimi și nu au dat de ea, au anunțat carabinierii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anxietatea și teama că i s-a întâmplat ceva copilei au durat aproape două ore, până când carabinierii au găsit-o de-a lungul căii ferate Torino-Ceres.

Cel care a avut un rol foarte important în găsirea fetiței a fost câinele Tibby, care a părăsit casa la scurt timp după copilă și i-a adulmecat urmele până a ajuns-o din urmă. Câinele a început să latre și a fost auzit de carabinieri.

Pe lângă patruped, la salvarea micuței a contribuit și un trecător care au văzut-o pe șinele de cale ferată, când afară era întuneric, și a sunat la 112. „Am sperat din tot sufletul că nu va veni un tren”, au povestit mai târziu carabinierii.

Bunica fetiței le-a povestit carabinierilor: „Cu câteva zile în urmă, nepoata mea a văzut un film în care o fetiță intenționa să facă o călătorie cu câinele ei. Poate că și Greta Maria a vrut să facă același lucru, chiar dacă Tibby, câinele, nu a vrut să meargă imediat cu ea. A urmat-o mai târziu, a lătrat și astfel ne-a ajutat să o găsim”, a relatat femeia.