Fetiță româncă moartă în Italia, la spital. Părinții contestă arhivarea cazului

Autoritățile judiciare din Sciacca, localitate din Sicilia, au solicitat oficial închiderea investigației privind decesul tragic al Alessiei, o fetiță româncă de numai 4 ani, rezidentă împreună cu părinții în Sambuca di Sicilia, informează Agrigento Oggi.

Incidentul nefericit a avut loc pe 28 martie anul trecut, când Alessia Gabriela Nigel a fost dusă de urgență la spitalul Giovanni Paolo II din Sciacca, prezentând simptome alarmante, inclusiv febră mare. După numai câteva ore micuța a decedat.

După o serie de investigații amănunțite, Parchetul a decis să ceară arhivarea cazului, în care șase medici au fost acuzați inițial de omor din culpă.

Această decizie vine în urma unei consultanții medicale care a exclus orice responsabilitate penală a personalului medical implicat.

Potrivit autopsiei și a celor rezultate în urma investigațiilor, asistența medicală a fost una adecvată și cauza morții a fost o problemă cardiacă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Părinții îndurerați nu sunt de acord cu această concluzie. Avocatul familiei a exprimat opoziția lor clară față de cererea de arhivare a cazului.

În acest context, o audiență a fost programată pentru 26 martie, în fața Judecătorului de Instrucție (Gip) Stefano Zammuto, la Tribunalul din Sciacca.

Această ședință va oferi oportunitatea de a asculta toate părțile implicate și de a reevalua circumstanțele care au dus la pierderea prematură a micuței Alessia.

@rotalianul