Fetiță ucraineană bolnavă de cancer, o familie din România i-a plătit biletul de avion pentru Italia

O fetiță bolnavă de cancer la rinichi, plecată din calea războiului din Ucraina, a reușit cu ajutorul unei familii din țara noastră să ajungă la Roma, la Spitalul Policlinico Gemelli, unde va continua tratamentul început în țara sa.

Fugită din Kiev împreună cu mama, micuța a străbătut teritoriul ucrainean cu autobuzul și a stat mult timp în vamă pentru a trece granița în România. După o călătorie de 30 de ore, cele două au ajuns la o familie de români care le-a găzduit și le-a plătit biletele de avion pentru a ajunge la Roma, relatează publicația Fanpage.

Micuța s-a născut cu cancer la rinichi și este acum tratată la Spitalul Agostino Gemelli din Roma, cel mai mare spital din Italia și unul dintre cele mai mari din Europa. Fetița a început să fie tratată în Ucraina, dar a trebuit să oprească tratamentul din cauza bombardamentelor rusești.

„Va trebui să se supună unui tratament de chimioterapie, scopul fiind tocmai acela de menținere a continuității tratamentului, pentru a ajunge apoi la operația pe rinichi și eventual pe metastazele prezente. Apoi va trebuie să continue alte câteva luni cu tratamentul, dar durata precisă și modalitatea vor depinde apoi și de rezultatul intervenției chirurgicale”, a declarat Antonio Ruggiero, directorul Unității de Oncologie Pediatrică a Fundației Policlinicii Gemelli.