Fetiță ucraineană ucisă în Italia de un tânăr fără permis de conducere. Accidentul a fost provocat intenționat

O fetiță ucraineană în vârstă de numai 5 anișori a murit la Cantorato, provincia Crotone, în seara de duminică, 20 martie, după ce a fost lovită de o dubă Fiat Doblò, la volanul căreia se afla un tânăr italian de numai 18 ani, fără permis de conducere.

Din interogatoriile care au avut loc rezultă că accidentul a fost provocat în mod intenționat, motivul fiind gelozia, iar ținta a fost băiatul care se deplasa împreună cu fetița și cu verișoara ei pe marginea șoselei.

Conform Corriere della Sera, micuța Tasia sosise la sfârșitul lunii februarie la Crotone, împreună cu mama sa, Luda, pentru a scăpa de bombele armatei ruse. Duminica trecută, în jurul orei 18:30, se deplasa de-a lungul șoselei împreună cu verișoara sa, în vârstă de 17 ani și cu prietenul acesteia, de 16 ani, după ce au ieșit de la pensiunea „Casa del Principe” unde lucrează sora mamei sale.

Mergeau pe marginea drumului, când o dubă Fiat Doblò a intrat în ei după ce și-a schimbat brusc direcția de mers. La volanul autovehiculului se afla tânărul cu inițialele D.F.G.P., 18 ani, din Crotone. Împreună cu el, în interiorul dubei, era și tatăl său.

Șoferul a intrat intenționat în grupul celor trei, avându-l drept țintă pe băiatul de 16 ani, pe care era gelos deoarece între el și verișoara fetiței se înfiripase o poveste de dragoste.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Criminalul, care o îndrăgea și el pe fată, a accelerat și l-a lovit pe băiat din spate. Acesta a fost aruncat pe asfalt, după ce s-a lovit de parbrizul mașinii.

Tasia, care se afla în brațele băiatului lovit de mașină, a zburat prin aer, ajungând în afara drumului.

Fetița ucraineană a murit pe loc, din cauza loviturilor violente la cap. Verișoara Tasiei a rămas nevătămată, iar băiatul de 16 ani a fost grav rănit.

O poveste legată de probleme personale, potrivit faptelor relatate de anchetatori. Șoferul îl cunoștea bine pe băiat, cu care mai avusese și alte neînțelegeri în trecut.

Imediat după accident, șoferul a fugit de la locul tragediei. El a fost arestat miercuri dimineață, 23 martie, la ordinul judecătorului de instrucție și este acuzat de ucidere rutieră calificată în concurs.

Inițial, tatăl său a încercat să își asume responsabilitatea spunând că a fost el la volan, dar cercetările ulterioare au scos la iveală adevărul. Carabinierilor nu le-a trebuit mult timp pentru a înțelege dinamica accidentului și cine conducea de fapt. Fiul său a mai fost prins conducând fără permis, în august 2020 și în martie 2021.

Conform presei italiene, criminalul era în posesia unei adeverințe numită „foglio rosa”, un document primit după promovarea examenului de teorie și care permite exersarea conducerii în vederea susținerii examenului rutier pentru permisul de conducere. „Foaia roză” dă posibilitate candidatului de a conduce pe drumurile publice, pentru a exersa, dar numai în prezența unui adult, cu anumite limite de viteză și numai autoturisme care au motoare cu capacitate cilindrică redusă.