Fetița unei moldovence uimește o lume întreagă! La numai 9 ani a fost admisă la Conservatorul din Milano

O fetiță născută din mamă moldoveancă și tată italian a dovedit un talent extraordinar și a fost admisă la numai 9 anișori la Conservatorul din Milano, deși are o vârstă mai mică decât cea permisă în regulamentul instituției.

Se numește Martina Meola și pasiunea sa este pianul. Un nume de care cu siguranță vom mai auzi pentru că fetița deja a emoționat și uimit o lume întreagă.

Martina Meola s-a născut în Italia, dar a trăit apoi cea mai mare din timp în Republica Moldova.

În primăvara anului 2022, Martina a fost finalistă la Romania’s Got Talent, după ce a cântat la pian legată la ochi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mă numesc Meola Martina, am 8 ani (în 2022 – n.r.) și vin din Republica Moldova, din Chișinău, dar sunt născută în Italia, la Milano. Mama mea este din Republica Moldova, iar tatăl meu este italian.

Mama mea s-a dus în Italia ca să lucreze ca medic, iar acolo l-a cunoscut pe tata, era pacient.

S-au îndrăgostit și apoi ei au rămas acolo în Italia și așa m-am născut eu în Italia, dar la vârsta de 4 ani, am venit în Republica Moldova”, a povestit micuța pianistă la Romania’s Got Talent.

A câștigat râvnitul „Golden Buzzer”, iar în marea finală Martina a reușit să se claseze pe locul al III-lea. Video mai jos:

Anul trecut, ca urmare a susținerii unui examen de admitere la Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano, a fost declarată admisă. Reprezentanții instituției au făcut o excepție de la reglementările privind vârsta elevilor, datorită talentului și potențialului muzical de care fetița dă dovadă.

Într-un video devenit viral pe rețelele de socializare, o putem vedea pe Martina Meola interpretând un vals de Chopin la pianul amplasat în incinta aeroportului din Bergamo. Zeci de călători o ascultau încântați. Fetița avea atunci numai 6 anișori (video mai jos).

O minune de copil care își mișcă degetele pe clapele pianului cu ușurință, finețe, viteză și precizie. Un nume de care cu siguranță vom mai auzi!

Distribuie acest articol