Fetița unor români care muncesc în Italia, moartă la numai 4 ani. „Adio, mic îngeraș!”

Comunitatea din Capraia, provincia Livorno, este în doliu după decesul micuței Mayra Bulancia, o fetiță româncă decedată la numai 4 anișori, care a fost adoptată afectiv de locuitorii insulei, informează Il Tirreno.

Aceștia au organizat o strângere de fonduri pentru familia de români care lucrează de ani de zile în Capraia și care acum se află în țara natală pentru a-și îngopa fiica.

Mayra a lăsat un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o, dar mai ales în cea a familiei sale – părinți, bunici, unchi, frățior.

Toți cei care au cunoscut-o își amintesc de veselia și zâmbetul ei dulce, de ochii mari, căprui.

photo_2024-02-11_13-45-32
Mayra Bulancia. Sursa foto: Il Tirreno

Tragicul eveniment a avut loc joi dimineață, 8 februarie, la un spital din București, unde Mayra a pierdut lupta cu un virus agresiv care, în combinație cu o altă afecțiune preexistentă i-a slăbit considerabil sistemul imunitar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Comunitatea din Capraia, unde familia fetiței lucrează de ani de zile în agricultură, a răspuns cu o extraordinară manifestare de solidaritate.

Aflând de trecerea în neființă a micuței, locuitorii insulei aflate la 65 de km de Livorno, regiunea Liguria, au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini familia, greu încercată, să organizeze funeraliile.

Campania de strângere de fonduri, găzduită pe platforma PayPal, a depășit așteptările, adunând 5.600 euro, cu 1.600 euro mai mult decât obiectivul inițial stabilit.

Donatorii nu s-au limitat doar la contribuții financiare, ci au lăsat și mesaje emoționante, cum ar fi „Ciao piccolo angelo” („Adio, mic îngeraș”) sau exprimări de condoleanțe și îmbrățișări pentru familia îndurerată.

În aceste momente de profundă tristețe, familia Mayrei a transmis mulțumiri comunității din Capraia pentru sprijinul nemărginit oferit:

„Grazie davvero” („Mulțumim cu adevărat”), au transmis aceștia, recunoscători pentru solidaritatea și afecțiunea arătată în aceste momente dificile.

Moartea micuței Mayra Bulancia a unit în doliu nu doar familia sa, ci întreaga comunitate a insulei Capraia, care și-a dovedit încă o dată marea umanitate prin generozitatea și compasiunea manifestate.