Fetița unor români care muncesc în Italia, moartă la numai 4 ani. „Adio, mic îngeraș!”

Comunitatea din Capraia, provincia Livorno, este în doliu după decesul micuței Mayra Bulancia, o fetiță româncă decedată la numai 4 anișori, care a fost adoptată afectiv de locuitorii insulei, informează Il Tirreno.

Aceștia au organizat o strângere de fonduri pentru familia de români care lucrează de ani de zile în Capraia și care acum se află în țara natală pentru a-și îngopa fiica.

Mayra a lăsat un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o, dar mai ales în cea a familiei sale – părinți, bunici, unchi, frățior.

Toți cei care au cunoscut-o își amintesc de veselia și zâmbetul ei dulce, de ochii mari, căprui.

photo_2024-02-11_13-45-32
Mayra Bulancia. Sursa foto: Il Tirreno

Tragicul eveniment a avut loc joi dimineață, 8 februarie, la un spital din București, unde Mayra a pierdut lupta cu un virus agresiv care, în combinație cu o altă afecțiune preexistentă i-a slăbit considerabil sistemul imunitar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Comunitatea din Capraia, unde familia fetiței lucrează de ani de zile în agricultură, a răspuns cu o extraordinară manifestare de solidaritate.

Aflând de trecerea în neființă a micuței, locuitorii insulei aflate la 65 de km de Livorno, regiunea Liguria, au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini familia, greu încercată, să organizeze funeraliile.

Campania de strângere de fonduri, găzduită pe platforma PayPal, a depășit așteptările, adunând 5.600 euro, cu 1.600 euro mai mult decât obiectivul inițial stabilit.

Donatorii nu s-au limitat doar la contribuții financiare, ci au lăsat și mesaje emoționante, cum ar fi „Ciao piccolo angelo” („Adio, mic îngeraș”) sau exprimări de condoleanțe și îmbrățișări pentru familia îndurerată.

- Continuarea după publicitate -

În aceste momente de profundă tristețe, familia Mayrei a transmis mulțumiri comunității din Capraia pentru sprijinul nemărginit oferit:

„Grazie davvero” („Mulțumim cu adevărat”), au transmis aceștia, recunoscători pentru solidaritatea și afecțiunea arătată în aceste momente dificile.

Moartea micuței Mayra Bulancia a unit în doliu nu doar familia sa, ci întreaga comunitate a insulei Capraia, care și-a dovedit încă o dată marea umanitate prin generozitatea și compasiunea manifestate.

@rotalianul